Η Apple μόλις δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για τους τρεις τελευταίους μήνες του 2022 και σημείωσε μια μικρή πτώση στις πωλήσεις της, καθώς τα προβλήματα με τους κατασκευαστές συνεχίζονται. Η εταιρία τόνισε ότι αυτή τη στιγμή έχει 2 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές, ενώ παράλληλα κατέγραψε αύξηση στις υπηρεσίες της και στα iPad.

Οι πωλήσεις της για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022 ήταν στα 117,1 δισεκατομμύρια, ενώ την ίδια περίοδο το 2021, είχε περισσότερα έσοδα που άγγιζαν τα 123,9 δις.

Δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς iPhone πούλησε εκείνη την περίοδο, καθώς σταμάτησε να δημοσιεύει τέτοια νούμερα. Ωστόσο, τα iPhones ευθύνονται για περισσότερες από τις μισές συνολικές πωλήσεις της εταιρίας -σε σχέση με άλλα προϊόντα-, αλλά είδαν επίσης μια μείωση κατά 8% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2021.

Οι υπηρεσίες της σημείωσαν αύξηση στα έσοδά της, που αγγίζουν τα 20,7 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ αυτού του τριμήνου που ξεκίνησε τον Οκτώβριο και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Αυτά τα έσοδα ήταν 6% πάνω σε σχέση με το 2021. Επίσης, και τα iPad είδαν ένα άλμα στις πωλήσεις τους με 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τα 7,2 δις που ήταν την ίδια περίοδο το 2021.

Ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, δήλωσε ότι η εταιρία έχει «την καλύτερη σειρά προϊόντων και υπηρεσιών που είχε ποτέ».