Θερμή εισβολή θα σημειωθεί από το προσεχές Σαββατοκύριακο και η οποία θα κρατήσει για αρκετές μέρες. Αναφορές πως ο καύσωνας θα φτάσει και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, η θερμή εισβολή θα είναι τόσο έντονη που το προγνωστικό μοντέλο καιρού windy προβλέπει θερμοκρασίες πάνω από 41-42 βαθμούς κελσίου την επόμενη εβδομάδα.

Ο Μάιος μας αποχαιρετά με αστάθεια, ωστόσο ο Ιούνιος έρχεται με άγριες διαθέσεις και όπως όλα δείχνουν φέρνει μαζί του 40άρια, καθώς ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.

Για την Αθήνα η πιο ζεστή μέρα αναμένεται να είναι η Τρίτη (4.6.2024) όπου τα θερμόμετρα θα δείξουν 35 βαθμούς Κελσίου. Η πιο θερμή μέρα θα είναι η Τρίτη όπου στις περιοχές της Χαλκίδας το windy προβλέπει πάνω από 41 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη (29.5.2024) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και μπόρες να σημειώνονται σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή ο καιρός θα αλλάξει εντελώς και το θερμόμετρο θα βρίσκεται σε άνοδο.

Σάκης Αρναούτογλου

Η εβδομάδα ξεκινάει με καλές καιρικές συνθήκες και όσο εξελίσσεται θα βλέπουμε την θερμοκρασία να παρουσια΄ζει σταδιακή άνοδο, δημιουργώντας συνθήκες που παραπέμπουν για τα καλά σε καλοκαίρι καθώς αναμένεται να δούμε και τα πρώτα 36αρια!

Σε σημερινή του ανάρτηση ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, δίνοντας μάλιστα και ενδεικτικές θερμοκρασίες που αποδεικνύουν πώς και πότε η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής και κατά τόπους αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας.

Όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου στη Δυτική και Νότια Ηπειρωτική Ελλάδα όπως και στην Αττική και Κρήτη μακριά από τη θάλασσα υπολογίστε έως και 2-3 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία, στις ορεινότερες περιοχές (500-1000 μέτρα υψόμετρο) 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα, ενώ στα παραθαλάσσια και τα νησιά υπολογίστε 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αλλά με πιο αυξημένη την σχετική υγρασία.

Γιαννόπουλος

Αν και ο καιρός όπως είπε θα είναι αίθριος στα περισσότερα σημεία της χώρας εντούτοις, αναμένονται κάποιες βροχές στη Βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με την θερμοκρασία να φτάνει και εδώ τους 27-28 βαθμούς με τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

Για την Θεσσαλονίκη ο κ. Γιαννόπουλος προβλέπει βροχές στα γύρω ορεινά της πόλης ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς κελσίου.

Για την Πέμπτη στην Αττική, σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να σημειωθούν ορισμένες μπόρες, ενώ την Παρασκευή η αστάθεια περιορίζεται στα βόρεια της χώρας.

Από το Σάββατο θα πούμε και επίσημα «καλό καλοκαίρι» όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος. Μάλιστα, όπως είπε η επόμενη εβδομάδα μέχρι και την Κυριακή των εκλογών, η θερμοκρασία θα ξεφύγει. Όπως είπε «οι πιο ζεστές μέρες της επόμενης εβδομάδας θα είναι η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη με την θερμοκρασία και στην Αττική να ξεπερνάει τους 35 βαθμούς Κελσίου». Όπως είπε την επόμενη εβδομάδα εισβάλλει απότομα το καλοκαίρι.