Η σειρά Maestro ξεκίνησε το ταξίδι της στην παγκόσμια βιομηχανία και αποσπά διθυραμβικές κριτικές. Μόλις λίγες μέρες μετά την ένταξή του στον παγκόσμιο κατάλογο του Netflix, το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη κατάφερε να κερδίσει και το κοινό και πέρα από τα σύνορα, αφού εξασφάλισε μία θέση στην δεκάδα της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Flixpatrol που αφορούν την Κυριακή 19 Μαρτίου, η ελληνική σειρά κατάφερε να μπει στη δεκάδα και μάλιστα, στην όγδοη θέση.

Στα σχόλια για το «Maestro in Blue», όπως είναι ο τίτλος για το Netflix, οι θεατές αποθεώνουν τόσο την πλοκή και το σενάριο, όσο τις ερμηνείες, τη μουσική και το τεχνικό κομμάτι της σειράς, που μπήκε στη δημοφιλή συνδρομητική πλατφόρμα, πριν από 4 μέρες, τη 17η Μαρτίου.

Το τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου, «Προσευχή», επίσης σχολιάστηκε θετικά από τους ξένους θεατές.

Την ίδια ώρα, οι χρήστες του Twitter παγκοσμίως αποθεώνουν την ελληνική παραγωγή στο Twitter με τα περισσότερα σχόλια να αφορούν στην υπέροχη εικόνα, τη σκηνοθεσία και, φυσικά, τα πλάνα από την Ελλάδα. «Ξεκινάω τη μέρα παρακολουθώντας την πρώτη ελληνική σειρά #maestroinblue. Δεν κουράζομαι να λέω πόσο όμορφη είναι αυτή η χώρα», «Ωραίος τρόπος να συνδέσεις τη μουσική με ψυχές γεμάτες θλίψη και συναισθήματα που περιβάλλονται από την απεραντοσύνη της θάλασσας», «Κυκλοφορεί η πρώτη ελληνική σειρά στο Netflix και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος που την παρακολουθώ», «Η πρώτη ελληνική παραγωγή είναι πλέον διαθέσιμη στο Netflix παγκοσμίως. Είναι μια εκπληκτική σειρά με τίτλο «Maestro in Blue» που πραγματεύεται θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία και τα κοινωνικά πρότυπα», ήταν μερικά μόνο από τα σχόλια.