Πενήντα ημέρες για τα Χριστούγεννα και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για να μπει η πόλη σε εορταστικούς ρυθμούς.

Ήδη ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες την προετοιμασία για τον εορταστικό διάκοσμο και τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα την γιορτινή περίοδο. Στο επίκεντρο για άλλη μια φορά αναμένεται να είναι ο άξονας της Αριστοτέλους, στο βόρειο τμήμα του οποίου θα στηθεί και φέτος μια χριστουγεννιάτικη αγορά. Η φετινή εορταστική περίοδος και τα όσα θα πραγματοποιηθούν θα έχουν για τελευταία φορά τη σφραγίδα της διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος παραδίδει τα ηνία του δήμου την 1η Ιανουαρίου.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά πρόκειται και φέτος να λειτουργήσει σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης πάνω από το άγαλμα του Βενιζέλου στο τμήμα που  περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας. Στην περιοχή πρόκειται να τοποθετηθούν έως 39 ξύλινοι οικίσκοι-περίπτερα, οι οποίοι θα διατίθενται σε επαγγελματίες ειδών εστίασης και άλλων ειδών. Επίσης, δύναται να τοποθετηθούν τέσσερις ακόμα οικίσκοι οι οποίοι θα διατίθενται σε συλλόγους, ΜΚΟ κλπ, καθώς και τραπεζοκαθίσματα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Οι εργασίες για την προετοιμασία λειτουργίας της αγοράς θα ξεκινήσουν στις 27 Νοεμβρίου και θα ανοίξει τις πύλες της στις 7 Δεκεμβρίου προκειμένου να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους επισκέπτες και να τους βάλει στο εορταστικό κλίμα.

Εκεί, καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 23:30 μ.μ., θα μπορούν να αγοράζουν μικρογεύματα και σάντουιτς, χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά,  πίτες παραδοσιακές, λουκουμάδες και ζεστά ροφήματα, καθώς και χριστουγεννιάτικα είδη δώρων, παιχνίδια και βιβλία.

Χθες το δημοτικό συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για τη λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς η οποία θα παραμείνει στημένη έως τις 5 Ιανουαρίου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ως συνεργαζόμενος φορέας, αναλαμβάνει τη φύλαξη του χώρου με ιδιωτική εταιρεία, όπως επίσης και την εποπτεία της καθαριότητας.

Πηγή: voria.gr