Ένα πλούσιο εδεσματολόγιο της Ελληνικής και Μεσογειακής Κουζίνας υπογράφει ο γνωστός chef/ιδιοκτήτης Νίκος Πενλόγλου στο εστιατόριο Απέναντι από τα Κάστρα με ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα κάθε εποχής και στις χειροποίητες παρασκευές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ετοιμάζονται στο ίδιο το εστιατόριο.

Μια φιλόξενη ευρύχωρη αυλή απέναντι από το μνημείο του Επταπυργίου στα κάστρα με θέα το Επταπύργιο είναι το σκηνικό. Από τις 12 το μεσημέρι η κουζίνα προτείνει, εκτός του βασικού καταλόγου, πιάτα ημέρας, που εναλλάσσονται καθημερινά για να υπάρχει ποικιλία και πάντα με βάση τα υλικά κάθε εποχής. Γεύσεις σπιτικές για ένα μεσημεριανό γεμάτο φροντίδα και οικειότητα. Λαδερά, σούπες, μαγειρευτά φούρνου πάντα, όπως είπαμε, με ό,τι προσφέρει η κάθε εποχή του χρόνου.

Το κυρίως μενού έχει μία ιδιαίτερη ποικιλία σε ορεκτικά που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα καθώς φέρουν τη δημιουργική ματιά του chef. Βέβαια, τα ορεκτικά και οι μεζέδες είναι και από μόνα τους ένας λόγος για να βρεθείτε με φίλους για να “τσιμπήσετε”. Το ίδιο ελκυστικός είναι και ο υπόλοιπος κατάλογος για να συνθέσετε ένα χορταστικό σε γεύσεις και ποικιλία τραπέζι με φίλους.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι όλα τα τυριά είναι Π.Ο.Π., πολλά από τα οποία από τη Μυτιλήνη και σερβίρονται με χειροποίητες μαρμελάδες. Οι δε σαλάτες διαμορφώνονται πάντα με λαχανικά εποχής και ευφάνταστους συνδυασμούς. Μάλιστα, ο Νίκος Πενλόγλου διαμορφώνει έναν δικό του κήπο ώστε να έχει τα δικά του μυρωδικά και λαχανικά για τα πιάτα που ετοιμάζει.

Σας είπαμε, ότι το “Απέναντι από τα κΑΣΤΡΑ ” το ξεχωρίζουμε και για τη φροντίδα με την οποία περιβάλλει τόσο τα πιάτα που σερβίρει όσο και τους θαμώνες του.

ΙD: ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ

ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΝ

ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 163, ΣΥΚΙΕΣ

Τ: (+30) 2311823957

ΑΝΟΙΧΤΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 09:00-00:00

ΩΡΑΡΙΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 12:00 – 00:00

Facebook: Απέναντι απ’ τα κΑστρα
Instagram: apenantiaptakastra