Για τους λάτρεις των ethnik γεύσεων…

Υλικά:
1 ½ κούπα ρύζι basmati
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
1 κούπα ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, κουκουνάρι, φυστίκι, κάσιους,κ.α.)
½ κούπα σταφίδα ξανθή
1 κ.γλυκού κουρκουμά
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, με 3 κούπες χλιαρό νερό, αφήνουμε το ρύζι μας για μισή ώρα να φουσκώσει. Στη συνέχεια το σουρώνουμε. Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά. Περιχύνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να βράζει μέχρι να τραβήξει τα υγρά. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το καπάκι και σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα μέχρι να σκάσει το ρύζι μας.