To ομορφότερο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης για παιδιά επιστρέφει και θα είναι φανταστικό για ακόμη μία χρονιά! Με ένα πλούσιο πρόγραμμα, η φετινή διοργάνωση υπόσχεται να είναι ακόμη πιο διασκεδαστικό, συμπεριληπτική και…extreme!

Έπειτα από την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση, το Hoppy Festival «προσγειώνεται» για 2η συνεχή χρονιά στο Νόησις στις 11 & 12 Μαΐου για ένα άκρως δημιουργικό και ψυχαγωγικό διήμερο!

Συνέντευξη στην Ασημίνα Τούνα

Θέτοντας ως προτεραιότητα την ανάδειξη της αξίας του παιχνιδιού ως αναγκαίο στοιχείο για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών, το 2ο Hoppy Festival φιλοδοξεί να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον αθλητισμό, τις τέχνες, τις επιστήμες και ταυτόχρονα να παρουσιάσει καινοτόμες και εναλλακτικές μεθόδους δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για κάθε ηλικία, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για όλη την οικογένεια.

Επιπλέον, θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του τη σημαντικότητα της διατροφής και του αθλητισμού στη ζωή τους και κάνει πραγματικότητα το όραμά του για ένα φεστιβάλ και μια κοινωνία που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, χωρίς καμία διάκριση.

Γι’ αυτό και η φετινή διοργάνωση θα στηρίξει με μέρος των εσόδων της, το Σώμα Φίλων ΑΜΕΑ “Δράση για το κάτι άλλο” και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ “Αγκαλιά-Ζω” του Δήμου Θέρμης.

Το 2ο Hoppy Festival καταφθάνει την Κυριακή 12 Μαΐου στον χώρο του Νόησις, φιλοδοξώντας να δώσει χαρά σε εκατοντάδες παιδιά που θα το επισκεφτούν, αλλά και δεκάδες άλλα που χρειάζονται αγάπη, ζεστασιά και στήριξη. Στο πλαίσιο αυτό, μιλήσαμε με τους διοργανωτές του προκειμένου να πάρουμε μία γεύση για το τι πρόκειται να συναντήσουμε φέτος, τους στόχους τους, το γεμάτο δραστηριότητες πρόγραμμα, καθώς και τα μελλοντικά τους σχέδια σχετικά με την καθιέρωση του Hoppy Festival ως θεσμό στην πόλη, αλλά και ευρύτερα.

Το Hoppy Festival συνεχίζει για 2η χρονιά και, αν κρίνουμε από πέρυσι, θα έχει για
μία ακόμα φορά τεράστια επιτυχία. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;

Όντως, πέρυσι το Φεστιβάλ είχε τεράστια επιτυχία και νιώθουμε πραγματικά ευγνωμοσύνη για όλους του εμπλεκόμενους, επισκέπτες, χορηγούς και τους επαγγελματίες του κλάδου που δημιουργήσαμε ένα πολύ ωραίο και δημιουργικό πρόγραμμα. Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων που έφερε αυτή την επιτυχία. Το νέο σίγουρα τραβάει, επίσης κρύβει και μια μαγεία η πρώτη διοργάνωση, γιατί οι επισκέπτες δεν ξέρουν τι θα δουν ή τι θα συναντήσουν όποτε αυτό είναι και από μόνο του κάτι μαγικό.

Πέρσι ο πήχης ανέβηκε πράγματι ψηλά, επομένως φέτος βγαίνουμε στο κοινό με ένα πρόγραμμα ακόμα πιο ποικιλόμορφο, διαδραστικό, ψυχαγωγικό και εξειδικευμένο σε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα. Οι επαγγελματίες στην ομάδα παραγωγής και στις ομάδες που επιμελούνται τα εργαστήρια το κάνουν πραγματικότητα!

Ποιοι είναι οι στόχοι σας φέτος;

Ο στόχος φέτος του HOPPY FESTIVAL είναι η ανάδειξη του παιχνιδιού, η μάθηση και η
παρουσίαση εναλλακτικών προτάσεων στην ψυχαγωγία των παιδιών. Στόχοι του Φεστιβάλ, επίσης, είναι η επαφή με την τέχνη της μουσικής, ο εντοπισμός και η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η συνάντηση και αλληλεπίδραση μεταξύ των παιδιών.

Ποια σχόλια λάβατε από τον κόσμο μετά το πέρας του προηγούμενου φεστιβάλ;

Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρώτη διοργάνωση ήταν συγκλονιστική, η συμμετοχή και οι εντυπώσεις που λάβαμε μας ώθησαν να σχεδιάσουμε τη φετινή διοργάνωση. Οι φωνές και τα χαμογελά τον παιδιών για εμάς ήταν κινητήριος δύναμη για να επανέλθουμε φέτος με ακόμα περισσότερη ενέργεια και extreme διάθεση.

Γιατί θα προτείνατε σε μικρούς και μεγάλους να το επισκεφτούν;

Το Hoppy Fest είναι μια ετήσια γιορτή που απευθύνεται κυρίως σε μικρά παιδιά. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν πλήθος αθλητικών, καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Μια ολόκληρη ημέρα με δημιουργικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, ομαδικά παιχνίδια, αθλήματα, extreme sports, παρουσιάσεις, μουσική, τσίρκο, επιδείξεις. Παράλληλα, μεταξύ των δραστηριοτήτων θα μπορούν να κάνουν διάλλειμα δοκιμάζοντας εκλεκτές συνταγές σε street food εκδοχές, κάνοντας πικ νικ με απίστευτη θέα, που μόνο το Νόησις μπορεί να προσφέρει.

Στους μεγάλους θα προτείναμε να επισκεφθούν το Hoppy Fest για ένα και μόνο λόγο: να
μην στερήσουν στα παιδιά τους αυτή την φανταστική γιορτή.

Για μία ακόμα φορά οι δράσεις περιλαμβάνουν μια τεράστια ποικιλία από εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδι και όχι μόνο. Τι διαφορετικό θα δούμε φέτος;

Οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες εμπλουτίστηκαν, ώστε να συμπεριλαμβάνουν και μεγαλύτερες ηλικίες, να εκφράζουν επίσης κάθε προτίμηση και να είναι ακόμα πιο διαδραστικές και διασκεδαστικές! Τα live θεάματα τέλος, ενισχύθηκαν με μεγαλύτερες παραγωγές συνιστώντας μοναδικά shows για κάθε ηλικία! Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν, να διασκεδάσουν, να εξερευνήσουν, να μοιραστούν, να συνεργαστούν, να εμπνευστούν και να ψυχαγωγηθούν μέσα από δεκάδες ενέργειες και δράσεις.

Ο κόσμος είναι πρόθυμος να στηρίξει και να συμμετάσχει σε τέτοιες πρωτοβουλίες;

Ο κόσμος διψάει για να στηρίζει και να συμμετάσχει σε τέτοιες πρωτοβουλίες, αρκεί να σέβεται την προσπάθειας όλων των συμμετεχόντων και να ακούει την φωνή των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτό.

Αναφέρετε πως το φετινό φεστιβάλ θα είναι πιο συμπεριληπτικό. Τι εννοείται με
αυτό;

Σε κάθε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό event μας στόχος μας είναι να συμπεριλαμβάνουμε κάθε ηλικία, κάθε ιδιαιτερότητα και κάθε προτίμηση. Στο φετινό φεστιβάλ προσθέσαμε ακόμα περισσότερες δράσεις, προκειμένου να καλύψουμε κάθε ηλικιακή κλίμακα και στοχεύσαμε στην ποιότητα των δράσεων και την εξειδίκευση των εκπαιδευτών προκειμένου να είμαστε σίγουροι πως θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε κάθε παιδί με ό,τι χαρακτηριστικά και να διαθέτει (αγόρι, κορίτσι, ζητήματα ΔΕΠΥ, αναπηριών κ.ο.κ). Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια συνολική ψυχαγωγική και εκπαιδευτική εμπειρία που να τους περιλαμβάνει όλους με τρόπο ισότιμο και ισάξιο!

Ο κόσμος που επισκέπτεται το φεστιβάλ προέρχεται μόνο από την Θεσσαλονίκη ή και από άλλες πόλεις;

Ο Κόσμος που επισκέπτεται το Φεστιβάλ προφανώς δεν είναι μόνο από την
Θεσσαλονίκη, πέρυσι είχαμε επισκέπτες από την Καβάλα, την Βέροια και την
Κατερίνη. Ίσως, ήρθε η ώρα οι διοργανωτές αυτών τον πόλεων να ασχοληθούν με
διοργανώσεις που αφορούν το παιδί και την οικογένεια.

Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ; Στοχεύετε στο να
καθιερωθεί και τελικά να γίνει θεσμός στα δρώμενα της πόλης;

Όταν ξεκίνησε πέρυσι αυτό το ταξίδι δεσμευτήκαμε ότι η προσπάθεια αυτή θα γίνει θεσμός. Οι θεσμοί ταυτίζονται με έναν κοινωνικό σκοπό, θεωρώ, το να δημιουργείς έναν κόσμο έστω και για κάποιες μέρες όπου το παιδί θα νιώθει ελεύθερο να εκφραστεί και να συναναστραφεί με άλλα παιδιά, είναι ότι πιο κοινωνικό. Το Φεστιβάλ, επειδή δεν βασίζεται σε κρατικές χρηματοδοτήσεις, μπορεί να συνεχίσει να διοργανώνεται μέσα στα χρόνια με την στήριξη του κοινού και των ίδιων των συμμετεχόντων. Όσο ακούμε και σεβόμαστε τους επισκέπτες, εξελισσόμαστε και έχουμε να προτείνουμε καινοτόμες δράσεις, το Φεστιβάλ θα μεγαλώνει συνεχώς.

Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας του φαντασμαγορικού φεστιβάλ, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τουρνουά ποδοσφαίρου από μεγάλες ακαδημίες της Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ, ενώ τη 2η ημέρα να παίξουν και να διασκεδάσουν με φουσκωτούς στόχους, τοίχους αναρρίχησης, τραπέζια ping pong και teqball, τοξοβολία, σκοποβολή, διαδραστικά παιχνίδια escape, παιχνίδια survivor, διαστημικές περιπέτειες, science shows, επιδείξεις με σαπουνόφουσκες, face painting, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις κουκλοθέατρου, συναυλίες από μουσικά σύνολα και πολλά ακόμα. Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια μαγειρικής δίπλα σε δημοφιλείς food bloggers, αλλά και να παρακολουθήσουν μουσικά εργαστήρια από διακεκριμένους μουσικούς.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα του 2οου Hoppy Festival εδώ.

info

11 & 12 Μαίου 2024
ΧΑΝΘ & ΝΟΗΣΙΣ

Προπώληση εισιτηρίων: https://shorturl.at/rOP47
Περισσότερες πληροφορίες: https://hoppyfestival.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/HoPPyFestival/
Instagram: https://www.instagram.com/hoppy_festival/
TikTok: https://www.tiktok.com/@hoppy_festival

Τιμές Εισιτηρίων
Προπώληση εισιτηρίων / Early Birds: 6.00€
Γενική Είσοδος: 8.00€ στην πόρτα
*Δωρεάν για παιδιά έως 2 ετών

Για τα παιδιά
Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους.
Με το εισιτήριο εισόδου, τα παιδιά θα έχουν δωρεάν συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες – από το πρωί έως το τέλος του Φεστιβάλ.

Για τους συνοδούς
Θα παρέχεται δωρεάν πάρκινγκ στον χώρο του ΝΟΗΣΙΣ
Μέγιστος αριθμός θέσεων πάρκινγκ: 700