Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι στο Ελευθέριο Κορδελιό  με φωτεινά χαμόγελα και χαρούμενη διάθεση: Ψωνίζουμε και Στηρίζουμε την Τοπική Αγορά.
Συγκεκριμένα, την 1 Ιουνίου ο Εμπορικός Σύλλογος διοργανώνει την Λευκή Νύχτα, με τα εμπορικά καταστήματα που συμμετέχουν να μένουν ανοικτά μέχρι αργά το βράδυ. Η συγκεκριμένη εκδήλωση «είναι η μεγαλύτερη που έχει συνδιοργανώσει ο Εμπορικός Σύλλογος, μαζί με τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και το ΕΕΘ».

«Σε αυτό το νυχτερινό event σας περιμένουν πολλά happenings και πολλές εκπλήξεις». Για μικρούς και μεγάλους.

Tο χαρακτήρα μιας μεγάλης γιορτής, με παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική και χορούς, ανιματέρ, facepainting, αθλητικές εκδηλώσεις, πρόγραμμα με παιχνίδια για παιδιά, γαστριμαργικές απολαύσεις από τη μικρασιάτικη κουζίνα, κληρώσεις με δώρα αλλά και πολλές προσφορές σε προϊόντα από τους καταστηματάρχες, θα περιλαμβάνει η Λευκή Νύχτα, που θα πραγματοποιηθεί στο Ελευθέριο – Κορδελιό.

Πρόκειται για τη δεύτερη αντίστοιχη εκδήλωση που πραγματοποιείται στην περιοχή και τη συνδιοργανώνουν ο Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερίου – Κορδελιού, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο 22 πολιτιστικοί σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά, με σκοπό να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες της τοπικής αγοράς του Ελευθερίου – Κορδελιού.

Οι καταναλωτές, αλλά και ο κάθε επισκέπτης θα μπορούν να κινούνται εύκολα στα φαρδιά πεζοδρόμια της περιοχής, αλλά και μέσα στον κεντρικότερο δρόμο του Ελευθερίου – Κορδελιού, την οδό Ανδρέα Παπανδρέου, η οποία θα είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής.

Για τη διευκόλυνση όσων προσεγγίσουν την περιοχή με αυτοκίνητο, θα υπάρχουν χώροι στάθμευσης σε τρία σχολεία της περιοχής.

Η επίσημη έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει από τη φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, στις 19:00. Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τοποθετηθούν δέκα stages (τα οκτώ στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, ένα στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή και το κεντρικό στο Θεατράκι του πεζοδρόμου), όπου θα πραγματοποιείται σειρά εκδηλώσεων.

Ειδικότερα:

1ο stage: Οδός Σκρα – Ανδρέα Παπανδρέου 96

Θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς οι εξής σύλλογοι: Σύλλογος Κατοίκων Ηλιούπολης Αναγέννησης, Σύλλογος Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου & Μεθόδιου Ευόσμου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Πήγασος» Δυτικής Θεσσαλονίκης, Σύλλογος «Θαβώρ» Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Ελευθερίου – Κορδελιού και Σύλλογος Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας.

2ο stage: Ανδρέα Παπανδρέου 82

Θα υπάρχουν ανιματέρ και πρόγραμμα για παιδιά. Αυτό θα περιλαμβάνει παιχνίδια με μπαλόνια και ένα μαγικό ταξίδι με το μαγεμένο πολύχρωμο αερόστατο σε χώρες του κόσμου, ώστε να γνωρίσουμε μουσικές από φανταστικές αλλά και πραγματικές μακρινές χώρες. Δεν θα λείψουν οι σκυταλοδρομίες αλλά και το survivor, όπου 2 ομάδες θα διαγωνιστούν για το έπαθλο δύναμης και ταχύτητας.

3ο stage: Ανδρέα Παπανδρέου 72

Θα υπάρχει χώρος για facepainting για μικρούς και μεγάλους που νιώθουν παιδιά.

4ο stage: Ανδρέα Παπανδρέου 61

Από τις 19:00 ο Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου – Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή» θα μας κρατήσει συντροφιά με ζωντανή μουσική και τραγούδια από τη Σμύρνη.

5ο stage: Ανδρέα Παπανδρέου 60

Όσοι βρεθούν στο σημείο, θα μπορούν να διασκεδάσουν με ζωντανή ξένη και ελληνική μουσική από τους Pianissimo, με τη Σχολή Χορού Παπάζογλου, τον Καλλιτεχνικό Χορευτικό Όμιλο «Πύρριχος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βορείου Ελλάδος «Αλέξανδρος».

6ο stage: Ανδρέα Παπανδρέου 52

Ο «Α.Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος» θα μυεί τους ενδιαφερόμενους στον κόσμο της ξιφασκίας.

7ο stage: Ανδρέα Παπανδρέου 35

Θα υπάρχει facepainting για μικρούς και μεγάλους.

8ο stage: Πλατεία Ελευθερίας (Ανδρέα Παπανδρέου 24-26)

Θα παρουσιάσουν παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βορείου Ελλάδος «Αλέξανδρος», το Κρητικό τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κύριλλος & Μεθόδιος, τα Χορευτικά του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου – Κορδελιού, ο Χορευτικός Όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης «Το Σεργιάνι» και ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού.

9o stage: Οδός Κ. Καραμανλή (Γήπεδο μπάσκετ Πρωτέα)

Από τις 18:30 έως τις 21:00 θα υπάρχουν facepainting και ανιματέρ. Επίσης, θα παρουσιάσουν επιδείξεις τα τμήματα Γυμναστικής του «Α.Σ. Μακεδόνες Ελευθερίου – Κορδελιού» (Τμήμα Γυμναστικής) και του Αστέρα Κορδελιού – Ευόσμου. Μουσική συντροφιά θα κρατήσουν σε καταναλωτές και περαστικούς το χορωδιακό τμήμα του ΚΑΠΗ Ελευθερίου – Κορδελιού, ο Σύλλογος «Αναγέννηση» Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ευόσμου «Το Γαϊτάνι», η Ακαδημία Χορού Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ελευθερίου – Κορδελιού & Ευόσμου «Ο Σταυραετός».

Κεντρικό stage: (Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ελευθερίου Κορδελιού – Πεζόδρομος Κορδελιού)

Πρόγραμμα θα παρουσιάσουν η Χορωδία Συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου, ο Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου – Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή», ο Μουσικός Καλλιτεχνικός Σύλλογος Ευόσμου «Φιλομήλα», ο Μικρασιατικός Σύλλογος Μενεμένης και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Οι Φίλοι της Παράδοσης».

Επίσης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας θα παρουσιάσει μια γαστρονομική αναδρομή με γεύσεις και αρώματα από τη Σμύρνη στο Κορδελιό, προκειμένου να θυμηθούν οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Η βραδιά στο κεντρικό stage ολοκληρώνεται με συναυλία από τους One Take Productions, στις 22:30.

Πληροφορίες :

Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερίου Κορδελιού – #eselko
τηλ. : +30 694 300 5801
+30 6932102268 +30 6972280980 mail : [email protected], website : #eselko.gr,
social: eselko.
Αντιδημαρχία Πολιτισμού Κορδελιού Ευόσμου
ΔΗΜΟΣ Κορδελιού – Ευόσμου
#SPRING IN THE CITY_ Επικαιρότητα Shopping Δραστηριότητες