«αντιGONE» του Μπέρτολτ Μπρεχτ
από τον Όμιλο Ελληνικού Θεάτρου του Κολλεγίου Ανατόλια
Έναρξη παραστάσεων: 24 Ιανουαρίου 2014

Ο Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου του Κολλεγίου Ανατόλια, συμπληρώνοντας 28 χρόνια παρουσίας στα μαθητικά θεατρικά δρώμενα, παρουσιάζει στη σκηνή του Θεάτρου Παππάς, την μπρεχτική εκδοχή ενός μύθου που παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος.
Πρόκειται για την παράσταση «αντιGone» βασισμένη στο έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ ή «Γεννήθηκα για ν’ αγαπώ και για να είμαι ελεύθερος».
Ο δαιμόνιος και αιρετικός Μπρεχτ μεταφέρει την Αντιγόνη του Σοφοκλή από τον 5ο αιώνα π.Χ. στο Βερολίνο του 1945, για να υπερασπιστεί το δικαίωμά της όχι μόνο να αγαπά αλλά και να σκέφτεται. Λιγότερο τραγική μα πάντοτε τραγικά μόνη, η Αντιγόνη αντιστέκεται σε κάθε παράλογο εξαναγκασμό και ελέγχει την άβουλη υποταγή της Ισμήνης και την αδράνεια ενός υπνωτισμένου Χορού-Λαού. Απρόσκλητος επισκέπτης στο βομβαρδισμένο, ναζιστικό ακόμα, Βερολίνο ο Προμηθέας του Αισχύλου, ο οποίος πονά, υποφέρει, αλλά δεν μετανιώνει για όσα πρόσφερε στον άνθρωπο και τον Πολιτισμό.
Στην παράσταση συμμετέχουν 35 μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια.

Παραστάσεις: 24, 25, 26, 31 Ιανουαρίου. 1 & 2 Φεβρουαρίου 2014.
Ώρα έναρξης: 21:00
Χώρος παραστάσεων: Θέατρο Παππάς Κολλεγίου Ανατόλια
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Γραφείο Εξωσχολικών Δραστηριοτήτων του Κολλεγίου Ανατόλια 2310 398 310 (08:00 – 15:00)