Μία βραδιά όπερας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν το βράδυ της Δευτέρας στην Πλατεία Αριστοτέλους. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης τιμούν την επέτειο και διοργανώνουν μία ανοιχτή συναυλία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Οι φίλοι της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο γκαλά όπερας, με την κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου, που έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου και έχει τιμηθεί με το βραβείο «Μαρία Κάλλας- Βest Debut Artist of the Year», αλλά και τον σπουδαίο Έλληνα αρχιμουσικό Λουκά Καρυτινό, σημερινό Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και ένας από τους πλέον εξειδικευμένους Έλληνες μαέστρους στο οπερατικό ρεπερτόριο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι, Πουτσίνι, Γκουνώ, Βέρντι, Μασκάνι και Στράους.

Η επέτειος 100 χρόνια Μαρία Κάλλας γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο με πλήθος δράσεων, ενώ έχει ενταχθεί και στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων και της Unesco, για το 2023.

Η ανοιχτή συναυλία συμπαραγωγής Κ.Ο.Θ. και Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα δοθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στην Πλατεία Αριστοτέλους.