Στην καρδιά της πόλης, στο πεζόδρομο της Γ. Σταύρου (κάθετος στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας) υπάρχει ένα κελάρι που φιλοξενεί μεγάλη γκάμα ετικετών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα που τα συνδυάζει με παλαιωμένα προσούτο και άλλα επιλεγμένα αλλαντικά και τυριά καθώς και με ένα μενού που αλλάζει συχνά με γεύσεις που πλαισιώνουν το κρασί ιδανικά.

Πρόκειται για το Blé Vin, το «αδερφάκι» του Blé Taste Gallery, που αγαπάει το κρασί και το καλό φαγητό και έχει διαμορφώσει ένα μοναδικό σκηνικό που αξίζει να ανακαλύψετε.

To Blé Vin είναι μια μπουτίκ κρασιών, ένα wine bar και μια εξαιρετική prosciutteria. Στον minimal χώρο με το υπέροχο κελάρι, μπορείτε να βρείτε 400 διαμάντια ελλήνων και ξένων οινοποιών σε μια μεγάλη λίστα by the glass αλλά και για αγορά ή άμεση απόλαυση στα τραπέζια από κορμούς καρυδιάς με μια σταθερή έξτρα χρέωση.  Απολαύστε το κρασί σας παρέα με πλατό από μοναδικά prosciutto κι άλλων ΠΟΠ παλαιωμένων κοπών αποκλειστικής εισαγωγής και περαιτέρω ωρίμανσής (ως και 48 μήνες!), τυριά εξαιρετικών ελλήνων και ξένων τυροκόμων και σπιτικά chutneys και τουρσιά εποχιακών προϊόντων άγριας συγκομιδής τους ή με επιλογές ενός μικρού, εβδομαδιαίου μενού ανάλογα με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες και την έμπνευση του σεφ και της ομάδας του.

Εκτός από τις γεύσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο φιλοξενεί θεματικά μουσικά events που επιμελείται ο Dj Konstantinos Gialamboukis. Δείτε το πρόγραμμα παρακάτω και κάντε την κράτησή σας.

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας & Γεωργίου Σταύρου 14

Τηλέφωνο
2310 231201

Facebook: Blé Vin

Instagram: blevinthessaloniki

Website: blevin.gr