"Άνοιξαν οι πύλες της "Ανθοέκθεσης» στις 29/04 και το κέντρο της πόλης μετατρέπεται σ ένα πολύχρωμο σκηνικό με λουλούδια, φυτά και μυρωδικά, με συνθέσεις και είδη ανθοκομίας, με γλάστρες και διακοσμητικά. Την «Ανθοέκθεση» διοργανώνουν, για μια ακόμη χρονιά οι ανθοπαραγωγοί του Νομού Θεσσαλονίκης.
Δεκάδες ανθοπαραγωγοί καλούνται να παρουσιάσουν φυτά της παραγωγής τους και να δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν και να τα αγοράσουν.Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλές εικόνες, με χρώματα και αρώματα και να προμηθευτούν φυτά από επαγγελματίες της περιοχής σε τιμές ικανοποιητικές έως πολύ φθηνές.
Μεταξύ αυτών μπορεί να δείτε βουκαμβίλλιες (νάνες και δενδρώδεις), τριανταφυλλιές (θαμνώδεις,αναρριχώμενες και δενδρώδεις), διμορφοθήκες, πελαργόνια, πετούνιες, σουρφίνια, γιασεμί, διάφορα αρωματικά βότανα όπως φασκόμηλο, βασιλικό, ρίγανη και πολλά άλλα φυτά σε ποικίλα χρώματα και μορφές,καθώς επίσης και μεγάλη ποικιλία σε πλαστικές, πήλινες γλάστρες και σιδερένιες βάσεις.

Η έκθεση λουλουδιών και καλλωπιστικών φυτών φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της HELEXPO(Δ.Ε.Θ.), και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20/05 με ώρες λειτουργίας καθημερινά από 10:00 π.μ. έως τις 22:00 μ.μ.Η είσοδος είναι δωρεάν και διατίθεται δωρεάν πάρκινγκ για τους επισκέπτες της. Αξίζει να σημειωθεί πως στις 13 Μαϊου, στη Γιορτή της Μητέρας, υπόσχεται το καλύτερο δώρο για τις εορτάζουσες.

(Η είσοδος των επισκεπτών πραγματοποιείται, τόσο από την Πύλη Εμπορίου, όσο και από την Πύλη της ΧΑΝΘ, ενώ τα Ι.Χ. εισέρχονται από την Πύλη Εμπορίου.)