Καθώς πλέον διανύουμε και επίσημα το καλοκαίρι του 2023, η αναζήτηση οικονομικών προορισμών για διακοπές εντείνεται, αφού τόσο οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια όσο και στη διαμονή φαίνεται να είναι αρκετά «τσουχτερές».

Ωστόσο, εάν αναρωτιέστε για το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηριών που αφορούν τα πιο δημοφιλή νησιά τις χώρας μας, παρακάτω σάς έχουμε ετοιμάσει ένα γρήγορο ρεπορτάζ με μερικές ενδεικτικές τιμές που θα δείτε εάν προσπαθήσετε να κάνετε κράτηση.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Οι τιμές για το 2023

Σημειώνουμε ότι οι παρακάτω τιμές αναφέρονται σε εισιτήρια ενηλίκων μετ’ επιστροφής, για 2 άτομα, στο κατάστρωμα-σαλόνι και με ένα μεσαίο όχημα Ι.Χ. Οι τιμές αφορούν τις ενδεικτικές ημερομηνίες 1 έως 6 Αυγούστου και έχουν ως σημείο αναχώρησης τα λιμάνια της Αθήνας. Φυσικά, εάν επιθυμείτε καμπίνα ή θέσεις καταστρώματος, ή εάν θέλετε να πάρετε το πιο γρήγορο πλοίο για ένα ταχύτερο ταξίδι, τα κόστη ανεβαίνουν.

  • Σύρος: Οι τιμές ξεκινούν από τα 90 ευρώ μετ’ επιστροφής ανά άτομο για το αργό πλοίο (περίπου 4 ώρες) και από 130 περίπου ευρώ για το γρήγορο (2 ώρες). Εάν ένα ζευγάρι επιλέξει τα φθηνότερα εισιτήρια, μαζί με το κόστος του αυτοκινήτου συνολικά θα πληρώσει γύρω στα 390 ευρώ.
  • Νάξος: Οι τιμές ξεκινούν από τα 100 ευρώ μετ’ επιστροφής για το κάθε άτομο για το αργό πλοίο, με το οποίο το ταξίδι διαρκεί κάτι παραπάνω από 5 ώρες. Για το γρήγορο πλοίο (3 ώρες ταξίδι περίπου) τα αντίστοιχα εισιτήρια κοστίζουν σχεδόν 150 ευρώ. Κάνοντας τις πιο οικονομικές επιλογές που είναι δυνατόν, ένα ζευγάρι μαζί με ένα αυτοκίνητο θα πληρώσει στο σύνολο γύρω στα 440 ευρώ.
  • Μήλος: Για το αργό πλοίο (4 ώρες) οι τιμές για κάθε άτομο με επιστροφή είναι στα 120 ευρώ. Αυτοί που θέλουν να πάρουν το γρήγορο πλοίο (2,5 ώρες) θα πληρώσουν το τσουχτερό ποσό των 150 ευρώ. Στο σύνολο η τιμή για ένα ζευγάρι με ένα αυτοκίνητο μεσαίου μεγέθους βγαίνει στα 330 ευρώ και κάτι με το αργό πλοίο και θέσεις στο κατάστρωμα.
  • Χανιά: Με 100 ευρώ το άτομο και λίγη υπομονή θα καταφέρετε να φτάσετε στα Χανιά από την Αθήνα σε 8,5 περίπου ώρες. Συνολικά για το ζευγάρι και μαζί με αυτοκίνητο, το «κασέ» ανεβαίνει στα 330 ευρώ, όχι και τόσο άσχημα, εάν σκεφτείτε πόσο μακρινό είναι το ταξίδι.
  • Σαντορίνη: Για το αργό πλοίο (7,5 – 8,5 ώρες), το κάθε άτομο θα χρειαστεί να πληρώσει γύρω στα 100 – 120 ευρώ μετ’ επιστροφής. Για το γρήγορο (5 – 6 ώρες) η τιμή φτάνει στα 170 ευρώ για το πιο οικονομικό εισιτήριο. Εάν επιλέξει το αργό πλοίο και κατάστρωμα, ένα ζευγάρι συνολικά θα πληρώσει γύρω στα 450 ευρώ, μαζί με αυτοκίνητο.
  • Τήνος: Από τα 70 ευρώ ανά άτομο μετ’ επιστροφής ξεκινά το εισιτήριο στην Τήνο, φτάνοντας μέχρι και τα 120 ευρώ, ανάλογα με την εταιρία που θα επιλέξετε. Σε κάθε περίπτωση, το ταξίδι είναι σχετικά σύντομα (2 – 4 ώρες περίπου). Κάνοντας τις πιο οικονομικές επιλογές και παίρνοντας μαζί του αυτοκίνητο, ένα ζευγάρι θα πληρώσει για όλο το ταξίδι γύρω στα 280 ευρώ.

Πηγή: ieidiseis.gr