Χωρίς ενοίκιο για τους έξι πρώτους μήνες ενοικιάζεται ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Η ανάρτηση, ενδεικτική της κατάστασης στη γειτονιά του Μπιτ Παζάρ στην Θεσσαλονίκη όπου υπάρχουν πολλά ανοίκιαστα καταστήματα, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στη βιτρίνα ενός άδειου καταστήματος, το οποίο λειτουργούσε ως ουζερί σχεδόν 10 χρόνια.

Το ακίνητο πριν από λίγος μήνες απέκτησε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο αποφάσισαν να το διαθέσουν προς εκμετάλλευση δωρεάν.

lightbox placeholder

«Το ενοίκιο είναι χαμηλότερο απ’ ό,τι ήταν προηγουμένως και αποφασίσαμε να το διαθέσουμε δωρεάν για ένα εξάμηνο, μήπως το γεγονός αυτό λειτουργήσει ως δέλεαρ. Εξάλλου, η περιοχή έχει “πέσει” πλέον εμπορικά ενώ γνωρίζουμε ότι, όποιος μπει στο μαγαζί, επειδή θέλει ανακαίνιση, θα χρειαστεί τουλάχιστον 2-3 μήνες για να το φτιάξει και να λειτουργήσει στη συνέχεια ως υγειονομικού ενδιαφέροντος» εξήγησε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Σημείωσε μάλιστα ότι τις λίγες μέρες που έχει αναρτήσει την ταμπέλα στο τζάμι, έχουν υπάρξει διάφοροι ενδιαφερόμενοι αλλά κανείς δεν έχει προχωρήσει -μέχρι στιγμής- στην ενοικίασή του. «Πάντως, στις εμπορικές μισθώσεις, οι δύο μήνες είναι δεδομένοι ότι δεν καταβάλλονται ενοίκια» προσθέτει.

Η συγκεκριμένη περιοχή ωστόσο έχει «πέσει» τον τελευταίο καιρό και δεν υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό πρακτορείο και ο Θεόδωρος Μπαγρόπουλος, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια μεσίτης στην περιοχή.

Η εμπορική αξία της περιοχής- γνωστής και ως «Μοναστηράκι» της Θεσσαλονίκης, αφού εδώ και δεκαετίες λειτουργούν πολλά παλαιοπωλεία, έχει μειωθεί σημαντικά, «ειδικά στην οδό Τοσίτσα, όπου βρίσκεται το συγκεκριμένο ανοίκιαστο κατάστημα, υπάρχουν και άλλα που είναι κλειστά χρόνια. Η πτώση της εμπορικής κίνησης αλλά και τα έργα για το Μετρό στην Εγνατία, έχουν ρίξει πάρα πολύ την αξία των ακινήτων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: itspossible.gr

*Φωτογραφία: Unsplash