Μια σπηλιά, με μεγάλη ιστορία είναι το πιο περιζήτητο κατάλυμα που νοικιάζεται στην Ελλάδα μέσω της πλατφόρμας Airbnb. Κάθε χρόνο, η πλατφόρμα ανακοινώνει τα πιο επιθυμητά καταλύματα ανά χώρα. Τα στοιχεία προκύπτουν από τα λεγόμενα wish lists των χρηστών της. Στη λίστα αυτή υπάρχουν κάθε είδους καταλύματα από κάστρα και βίλες μέχρι διαμερίσματα και δεντρόσπιτα!

Για την Ελλάδα, λοιπόν, πρώτο στη λίστα του wish to stay there είναι το Hector Cave House: μια «σπηλιά» στην ειδυλλιακή Οία της Σαντορίνης με ιστορία 2,5 και πλέον αιώνων!

Το Hector Cave House είναι ένα κατάλυμα σκαμμένο μέσα στα βράχια της Καλντέρας. Κατά την πρώτη του χρήση ήταν κελάρι για τη φύλαξη κρασιών (το λεγόμενο και κανάβα).

Πρόκειται για ένα χώρο 60 τετραγωνικών μέτρων, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 5 άτομα. Διαθέτει επίσης μια βεράντα αλλά και μια ιδιωτική πισίνα για δυο άτομα.

Το υποβλητικό κατάλυμα ενοικιάζεται από το 2013 και έχει πάρει και το σήμα πιστοποίησης από τον ΕΟΤ.

Πόσο κοστίζει μια νύχτα στο Hector Cave House

Το Hector Cave House διατίθεται προς ενοικίαση κατά την τουριστική περίοδο Απρίλιος – Οκτώβριος και οι τιμές διανυκτέρευσης ξεκινούν από 330 ευρώ και φτάνουν τα 600 ευρώ στο peak της τουριστικής περιόδου (περίπου τον Δεκαπενταύγουστο).

Και αν και… σπηλιά, το κατάλυμα διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, από air condition, μέχρι ασύρματο ίντερνετ και δορυφορική τηλεόραση!

πηγή: news.gr