Πλοκή:
Μια γυναίκα από τη Συρία έρχεται ως πρόσφυγας στη Γερμανία και ζει κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η συριακή υπηρεσία ασφαλείας τη βρίσκει και την αναγκάζει να εργαστεί ως πληροφοριοδότης, κατασκοπεύοντας τα μέλη της συριακής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη. Η ταινία πραγματεύεται τα ερωτήματα του πόσο πολύ μπορεί ένας άνθρωπος να πιεστεί για να προδώσει τα ιδανικά του και σε ποιο σημείο αρχίζει η αντίσταση.

Σκηνοθεσία: Daniel Carsenty, Ulrike Schirmer
Σενάριο: Daniel Carsenty
Παίζουν: Halima Ilter, Sami Nasser, Sonja Polligkeit, Asad Schwarz, Tamer Yigit
Χώρα Παραγωγής: Γερμανία
Έτος Παραγωγής: 2015
Διάρκεια: 89′

Μία συνεργασία του Goethe-Institut Thessaloniki με την Κινηματογραφική Λέσχη του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη:
Ο Daniel Carsenty γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη το 1982. Το 2002 ξεκίνησε την εκπαίδευσή του ως δημοσιογράφος στην Κολωνία και στη συνέχεια εργάστηκε για τους τηλεοπτικούς σταθμούς WDR, ntv και RTL. Το 2006 ξεκίνησε σπουδές φωτογραφίας στην Ακαδημία Εικαστικών Τεχνών (HGB) της Λειψία. Εκεί έλαβε μέρος σε πρόγραμμα ανταλλαγών της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) με σχολές τέχνης στο Αμμάν, τη Βηρυτό και τη Δαμασκό. Το 2008 μεταπήδησε στο Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου και Τηλεόρασης „Konrad Wolf“ από όπου αποφοίτησε το 2014. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε σε πολλές ταινίες ως οπερατέρ και σκηνοθέτης.

info
Πέμπτη, 27.04.2023, ώρα 20.00
Αίθουσα Εκδηλώσεων Goethe-Institut, Βασ. Όλγας 66, Θεσσαλονίκη
Είσοδος ελεύθερη

#SPRING IN THE CITY_ Cine News