Οι πασίγνωστες μελωδίες του μεγάλου Ιταλού Μαέστρου Ennio Morricone για ταινίες όπως “Σινεμά ο Παράδεισος”, “Η Αποστολή”, “Για μια χούφτα δολάρια”, “Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος”, “Κάποτε στη Δύση”, “Σάκκο και Βαντζέτι”, “Κάποτε στην Αμερική” και πολλών ακόμα, πρωταγωνιστούν στην μουσική παράσταση  από το Ensemble LE  MUSE  από την Ιταλία  που έρχεται στη Θεσσαλονίκη  για μια  εμφάνιση στο Ράδιο Σίτυ στης 19 Μαΐου.

Ταυτόχρονα με τον πιο γνωστών soundtracks  στην ιστορία του κινηματογράφου ,  θα προβάλλονται  τα αντίστοιχα κινηματογραφικά αποσπάσματα, συνοδευόμενα από την αφήγηση για την ζωή και το έργο του Ennio Morricone  δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

O Ennio Morricone δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στην κατοχή του, εκτός από δύο Όscar, έχει επίσης τρία βραβεία Grammyτέσσερις Χρυσές Σφαίρεςέξι Baftaδέκα David di Donatelloέντεκα Nastri d’Argentoδύο βραβεία Ευρωπαϊκού ΚινηματογράφουΧρυσός Λέων  και Βραβείο Μουσικής Polar, και  έχουν πουληθεί  παγκοσμίως περισσότεροι από 70 εκατομμύρια δίσκοι του.  Οι συνθέσεις του έχουν συναρπάσει ολόκληρες γενιές και καλύπτουν διάφορα μουσικά είδη, καθιστώντας τον πιο σημαντικό συνθέτη soundtrack όλων των εποχών. Σκοπός  του αφιερώματος, είναι η αποτίμηση φόρου τιμής προς τον μεγάλο σύνθετη.

To  συμφωνικό σύνολο από την Ιταλία  Ensemble Le Muse  αποτελούν ξεχωριστές γυναίκες μουσικοί , που  προέρχονται από την φημισμένη  ορχήστρα «Rondo Veneziano» και  πέρα από την πλούσια εμπειρία τους σε όλες τις πτυχές της κλασικής μουσικής διαθέτουν μια ιδιαίτερη αίσθηση και ένστικτο στην ερμηνεία των συνθέσεων του Ennio Morricone . Μιας μουσικής που είναι πασίγνωστη για την ακρίβεια και την ευαισθησία της στην περιγραφή των εικόνων μιας μουσικής  πολυβραβευμένης διεθνώς,  που καλύπτει έξι γεμάτες δεκαετίες διαρκούς έμπνευσης και δράσης.

Η ορχήστρα Ensemble LE  MUSE  είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την ιταλική μουσική  στα εγκαίνια του εξαμήνου της Iταλικής  Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και έλαβε την Υψηλή Αιγίδα  του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας γι’ αυτή την παράσταση, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης , αλλά και στο Los Angeles, Bangkok, San Francisco, New Delhi,  Rabat, Mumbai, Toronto κ.α.

Στο μουσικό σύνολο αυτό ιδιαίτερη θέση έχει η εξαιρετική σοπράνο Daniela Placci, ενώ διευθύνεται από τον πιανίστα ,ιδρυτή της ορχήστρας και μαέστρο Andrea Albertini.

Μια  ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στον κορυφαίο συνθέτη του κινηματογράφου.

 

info
Παρασκευή 19 Μαϊου 2023 στις 21:30
Radio City, Λεωφ.Βασ.Ολγας 11, Παρασκευοπούλου 9
Τηλέφωνο  2310 856660
Εισιτήρια: viva.gr

Ζωντανή Μουσική