Το «Clr Cff» (Clear Coffee) έχει την όψη νερού, αλλά είναι καφές και αποτελεί το δημιούργημα των David και Adam Nagy, δύο αδερφών από τη Σλοβακία. Πρόκειται για έναν εμφιαλωμένο καφέ, που πίνεται κρύος ή σε κοκτέιλ, με δυνατή γεύση, ο οποίος κυκλοφορεί προς το παρόν μόνο στο Λονδίνο- σε λίγο θα είναι διαθέσιμος και στον Καναδά.

Την εταιρεία CLR CFF ίδρυσαν τα δύο αδέρφια, όταν ζούσαν στο Λονδίνο. Ο «Διάφανος Καφές» παρασκευάζεται από κόκκους ποικιλίας Arabica και νερό, με μυστικές μεθόδους «που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά», όπως εξηγούν οι ίδιοι. Επίσης δεν περιέχει χημικά πρόσθετα, γλυκαντικές ουσίες και γεύσεις τύπου φουντούκι, βανίλια και τα συναφή.

«Ήμασταν γεροί καφεπότες. Όπως πολλοί άλλοι, παλεύαμε με τους λεκέδες στα δόντια που δημιουργούσε ο καφές. Δεν υπήρχε κάτι στην αγορά να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας, κι έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας συνταγή», εξηγούν οι αδελφοί Nagy.    Τελικά, μετά από πειράματα τριών μηνών, τελειοποίησαν ένα ποτό του οποίου η γεύση είναι σαν ενός κρύου καφέ που έχει βγει από καφετιέρα. Σε κάθε φιάλη, περιέχονται περίπου 100 γραμμάρια καφεΐνης, λίγο περισσότερο από την καφεΐνη που έχει μια κανονική κούπα καφέ.

https://www.instagram.com/p/BSIS92Yh3TW/?taken-by=clrcff

https://www.instagram.com/p/BR2vfgIhYl9/?taken-by=clrcff

Με πληροφορίες από Evening Standard

Πηγή: www.lifo.gr