Οι αγροτουριστικές κατοικίες Theasis Igloo στα Τζουμέρκα λειτουργούν στη θέση Συγγενά Κτιστάδων Άρτας από τον Δεκέμβριο του 2007. Πρόκειται για κτίρια που έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της οικοδυναμικής και που για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί αρχέγονα υλικά: Ξύλο και πέτρα, υλικά τα οποία αφθονούν στη γύρω περιοχή, στην Άρτα και την Ήπειρο ολόκληρη.

Διαμένοντας κανείς στο Theasis στα Τζουμέρκα τού δίνεται η ευκαιρία να μυηθεί στο μεγαλείο του σύμπαντος. Σε μια περιοχή με μηδενική φωτορρύπανση, μακριά από τα φώτα της πόλης και με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου skywatcer 10 ιντσών, μπορείτε να εξερευνήσετε τη Σελήνη, τους πλανήτες, καθώς και διάφορα άλλα ουράνια σώματα. Βέβαια, για την επίδειξη των άστρων και των πλανητών με το τηλεσκόπιό τους χρειάζονται μια προηγούμενη συνεννόηση για διαθεσιμότητα και προετοιμασία.

Υψηλής αισθητικής στρόγγυλες κατοικίες

Οι αγροτουριστικές κατοικίες αποτελούνται από 4 αυτόνομες κατοικίες χτισμένες στη μέση μιας ειδυλλιακής κοιλάδας με έλατα, κάτω ακριβώς από την επιβλητική οροσειρά των Τζουμέρκων. Αυτό που κάνει πραγματικά ξεχωριστή την διαμονή είναι ο πρωτότυπος τρόπος κατασκευής, καθώς και οι ιδιαίτερες δραστηριότητες που αναπτύσσονται. Πρόκειται για στρογγυλές και πυραμοειδείς κατοικίες, για τη σωστή ροή της ενέργειας στον χώρο. Έχουν γυάλινη οροφή που προσφέρει την θεά του έναστρου ουρανού. Τις βραδιές που έχει φεγγάρι, αυτό κάνει πραγματικά βόλτα πάνω από τα κρεβάτια των κατοικιών.

Έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε είτε την τρίκλινη κατοικία, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει τρία άτομα ενήλικα ή μια οικογένεια με παιδιά, τα δύο σε κρεβάτια και το ένα σε καναπέ που γίνεται κρεβάτι είτε την πεντάκλινη κατοικία, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει πέντε άτομα, τα δύο σε κρεβάτια και τα δύο σε καναπέ που γίνεται κρεβάτι.

Διαθέτουν φυσικά τη δυνατότητα, λόγω πολύ μεγάλου χώρου, να φιλοξενήσουν και επιπλέον άτομα σε ειδικά ράντζα. Το κουζινάκι που διαθέτουν μπορεί να εξυπηρετήσει άνετα τις βασικές ανάγκες μίας οικογένειας ή μίας παρέας.

Στις κατοικίες μπορεί κανείς να γευτεί παραδοσιακά προϊόντα, όπως μέλι δικής τους παραγωγής, μαρμελάδα από κράνα, ζυμωτό ψωμί κ.λ.π. Επίσης, έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει συγκεκριμένες μελισσοκομικές εργασίες (άνοιξη, καλοκαίρι), να μάθει για τη ζωή των μελισσών και να γευτεί προϊόντα της κυψέλης (γύρη, κερί, πρόπολη, μέλι).

Το κατάλυμα, επίσης, μπορεί να οργανώσει διάφορες δραστηριότητες, όπως ιππασία, rafting, canoe-kayiak στον Άραχθο, επίσκεψη στα Μεσαιωνικά Μοναστήρια, υπαίθριες δραστηριότητες και sports βουνού.

Περιοχή
Κτιστάδες Άρτα Τζουμέρκα

Facebook: Theasis Igloo
Site: theasis-igloo.com/gr/
Τ: 694 868 2910