Σε hub δυνατών εμπειριών τέχνης, γνώσης και πολιτισμού, με άξονα την ισότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας, μετατρέπεται από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων του «Europride 2024 Thessaloniki».

Συναυλίες, κινηματογράφος, ξεναγήσεις, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες και πάρτι «στρώνουν» με αγάπη και χρώμα τον δρόμο προς τη μεγάλη παρέλαση του Europride.

Να τι μπορείς να κάνεις από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου στην πόλη, για να γιορτάσεις την αγάπη και την ισότητα.

Εναρκτήρια Τελετή και Συναυλία: Το φεστιβάλ ξεκινάει με μια μεγάλη εναρκτήρια τελετή και συναυλία στις 21 Ιουνίου, προσφέροντας ένα δυναμικό ξεκίνημα στην εβδομάδα των εκδηλώσεων.

Συνέδριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στην πλατεία Αριστοτέλους, με πάνελ συζητήσεων και εργαστήρια, με σκοπό τη σωστή ενημέρωση, αυτή που θα σας βοηθήσει να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας για την κοινότητα, και να συμβάλλετε ενεργά στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η επίτευξη της ισότητας του γάμου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η επιβίωση της ευρωπαϊκής Κοινωνίας των Πολιτών σε ένα συρρικνούμενο και εχθρικό περιβάλλον, η διεμφυλική κοινότητα σήμερα είναι μόνο μερικές από τις άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές.

Παραστάσεις και Θεατρικά Δρώμενα: Στις παράλληλες δράσεις, προτείνουμε σίγουρα τις παραστάσεις «Το πιο όμορφο σώμα που βρέθηκε ποτέ εδώ» και «To Ταγκαλάκι» του Nτίνου Χριστιανόπουλου στο Θέατρο Κήπου, την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Προβολές Ταινιών: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές ταινιών όπως «Kapaemahu» και «Adelina», καθώς και μια σειρά από πέντε συν έξι ταινίες του Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Θεσσαλονίκης (TaF)

Νυχτερινή Ζωή και Πάρτι: Ζήστε την απόλυτη εμπειρία με πάρτι και performances όπως το «SYMPOSIUM presents XCAPE Stockholm Underworld» στο Barbarella Club και το «Drag Me To EuroPride» στο Expose club

Ξεναγήσεις και Περιηγήσεις: Συμμετέχετε σε ξεναγήσεις όπως το «Walking tour by dot2dot» που σας επιτρέπουν να ανακαλύψετε την πόλη και την ιστορία της μέσα από τα μάτια της LGBTQ+ κοινότητας. Ποιες είναι οι ιστορίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της Θεσσαλονίκης; Τι σχέση έχει ένας άνδρας 2300 χρόνων, ένα καφενείο στο λιμάνι, μια αυτοκτονία στα Δικαστήρια και τα Λουτρά Παράδεισος στο κέντρο της πόλης; Οι ιστορίες ξυπνούν τις γειτονιές και το παρελθόν συνδέεται με το παρόν μέσα από live performances, φωτογραφίες, ήχους και αντικείμενα πρωταγωνιστών. Κάθε μας βήμα αποκαλύπτει ένα νέο κεφάλαιο στην ιδιαίτερη και πολύχρωμη ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης κάντε μια βόλτα από το MOMus για την έκθεση «ΙστορίεςΤης. Φωτογραφικές πρακτικές, 1974-2024», ή την Έκθεση για την ιστορία του LGBTQ κινήματος στη Θεσσαλονίκη.

Χορέψτε μέχρι τέλους! Έλενα Παπαρίζου, Κωστής Μαραβέγιας, Φοίβος Δεληβοριάς, αλλά και Ευαγγελία, Λίλα και Καλομοίρα, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για δυο βραδιές όνειρο. Παράλληλα, οι αγαπημένες μας drag queens θα παρουσιάσουν shows που θα κλέψουν την παράσταση.

Art Time! Επισκεφτείτε εκθέσεις τέχνης και παρακολουθήστε καλλιτεχνικά δρώμενα που θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία της πόλης

Παρέλαση EuroPride: Το κλείσιμο των εκδηλώσεων γίνεται με τη μεγάλη παρέλαση EuroPride, μια γιορτή αγάπης, ισότητας και υπερηφάνειας που δεν πρέπει να χάσετε – με μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής.

Αυτές οι δραστηριότητες αποτελούν μόνο ένα μέρος του πλούσιου προγράμματος του EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τις εκδηλώσεις, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Thessaloniki Pride. Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την αγάπη και τη διαφορετικότητα με υπερηφάνεια και είσαστε όλες, όλοι και όλ@ καλεσμένοι!