Υποστηρίζει το συνδυασμό του κρασιού και των αποσταγμάτων με γεύσεις εξαιρετικής ποιότητας και σε τιμές, που δύσκολα θα βρείτε αλλού στη Θεσσαλονίκη. Αν είστε λάτρεις του καλού φαγητού, του κρασιού ή απλά αναζητάτε κάτι ιδιαίτερο που όμως δε θα σας κοστίσει ακριβά, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθείτε στα 7 Κτήματα+ στην οδό Καστριτσίου, απέναντι από το συντριβάνι της Πλατείας Άθωνος.

Ο Λάζαρος Μακρίδης, δημιουργός του χώρου, είναι ο άνθρωπος που επιλέγει ό,τι θα δοκιμάσετε και εκείνος που μπορεί να σας βοηθήσει με τη μεγάλη ποικιλία συνδυασμών που προκύπτει από το μενού. Μη διστάσετε να ρωτήσετε τη γνώμη του για τις επιλογές φαγητού όσο και για το «ταίριασμα» με το κρασί ή τα αποστάγματα. Η ποιότητα της πρώτης ύλης σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές είναι το χαρακτηριστικό στα 7 Κτήματα+. Τόσο στις τιμές των κρασιών όσο και των εδεσμάτων, των τυροκομικών και των αλλαντικών, δύσκολα θα βρείτε αντίστοιχες στην πόλη. Επίσης ο χώρος λειτουργεί από Πέμπτη έως Κυριακή ενώ από Δευτέρα έως Τετάρτη διατίθεται με κράτηση για παρέες που ενδιαφέρονται να απολαύσουν την εμπειρία που προσφέρει σε ένα prive περιβάλλον γύρω από το μεγάλο του τραπέζι.

Η πανδαισία τυριών και αλλαντικών

Οι λάτρεις των τυριών και των αλλαντικών θα ζήσουν εδώ συγκλονιστικές γευστικές εμπειρίες και δεν υπερβάλλουμε. Μία συλλογή με περίπου 70 τυριά από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συνδυάζονται και με μεγάλο αριθμό αλλαντικών προέλευσης εγχώριας και μη δημιουργούν το καλύτερο γευστικό μωσαϊκό για να συνδυάσετε τα κρασιά του μικρού και ανήσυχου ελληνικού αμπελώνα, που θα σας ενθουσιάσουν.

Μία γεύση από τη μεγάλη συλλογή τυριών που φροντίζει να διαθέτει ο Λάζαρος Μακρίδης στα 7 Κτήματα+

Το μενού περιλαμβάνει επίσης ζεστά και κρύα ορεκτικά, δημοφιλείς σάλτσες και dips, αλλά και κυρίως πιάτα, που εναλλάσσονται στο μενού, όπως το σιγομαγειρεμένο κότσι και άλλες προτάσεις από ένα εδεσματολόγιο που σας προκαλεί για γευστική και οινική – κατ’ επέκταση – περιήγηση. Εκτός από το κότσι, τα τυριά και τα αλλαντικά συνδυάζονται με μαρμελάδες, τσάτνεϊ ενώ μας άρεσε πολύ και το χειροποίητο χούμους ενώ οι ποικιλίες των λουκάνικών είναι από τις καλύτερες που θα δοκιμάσετε στη Θεσσαλονίκη.

 

Τα 7 Κτήματα+ είναι μία από τις καλύτερες προτάσεις της Θεσσαλονίκης για μία έξοδο που θα σας κάνει πλουσιότερους σε γευστικές εμπειρίες χωρίς να σας κοστίσει ακριβά.

 

7 Κτήματα+

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Καστριτσίου 5 (Πλ. Άθωνος)

Τηλέφωνο
2310287750

Facebook: 7 Κτήματα+

Instagram: 7ktimata