7 chefs με κοινό πάθος και μεράκι δημιουργούν ένα μενού-ωδή στην όμορφη Νικήτη: «Η Θάλασσά Μας», στον τόπο που μας έθρεψε.

Η Θεσσαλονίκη είναι γεμάτη «θησαυρούς». Ένας από αυτούς βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο Καραμπουρνάκι, στην Ανατολική πλευρά της πόλης κι ακούει στο όνομα Ακτή Ντοβίλ. Είναι το σημείο εκείνο, όπου το κύμα του Θερμαϊκού κόλπου «χάιδευε» για δεκαετίες ολόκληρες τα κορμιά που βουτούσαν στα νερά του. Από τη δεκαετία του 1950 και μέχρι τις αρχές του 1970 το Ντοβίλ λειτουργούσε ως εξοχικό κέντρο και θερινός κινηματογράφος.

Ένα μενού σχεδιασμένο από 7 γαστρονομικούς καλλιτέχνες:

Σιδηρόπουλος Χρήστος
Ρημάδης Άγγελος
Παπάγγελος Βασίλειος
Δεληθανάσης Παναγιώτης
Κουφαδάκη Γιώτα
Παμπόρης Δημήτρης
Γεωργακούδας Στέλιος

Μερίδιο των εσόδων από «τη Θάλασσά μας» θα διατεθεί υπέρ της εθελοντικής ομάδας καθαρισμού, @the_cleaningans!

Με το έργο της, η ομάδα έχει καταφέρει να καθαρίσει και να φέρει ξανά ζωή σε παραλίες της Καλαμαριάς – και όχι μόνο – που ταλαιπωρούνται από την ανθρώπινη ρύπανση.

info
Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Ακτή Ντοβίλ, Θεμιστοκλή Σοφούλη 86
Για κρατήσεις καλέστε στο 231 040 7000.
– Ώρα έναρξης 20:30
– Κόστος 100€/ Άτομο
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα συνοδευόμενα κρασιά.

 

#WINTER 2024_ Αφιερώματα - Θέματα