Είναι φθινόπωρο, έχεις μπει σε κανονικούς ρυθμούς δουλειάς και αναζητάς δυνατές γευστικές εμπειρίες στην πόλη σε φθινοπωρινές αυλές, λίγο πριν μας αποχαιρετήσουν και αυτές. Σου συγκεντρώσαμε, λοιπόν, 6 υπέροχες αυλές σε αστικό τοπίο για το απόλυτο Fall in the City!

Rou

Πραξαγόρα 22, Τούμπα

Στην γραφική καταπράσινη πετρόχτιστη αυλή του, λουσμένη από φυσικό φως, το Rou ξυπνά συναισθήματα και προσφέρει στιγμές χαλάρωσης, γευστικής απόλαυσης και αναζωογόνησης, συνδυάζοντας μια ιστορική συνοικιακή τοποθεσία της Τούμπας, στο παλιό υδραγωγείο επί της Πραξαγόρα, με την σύγχρονη προσέγγιση ενός all-day concept, διατηρώντας μια παραδοσιακή αυθεντικότητα που σε ταξιδεύει στα μονοπάτια της οικειότητας και της μνήμης.

Rou στα Λουξεμβουργιανά σημαίνει γαλήνη, ηρεμία και ησυχία, και είναι αυτό που αποζητούν να ζήσετε στον χώρο τους!

Rediviva Cucina Povera

Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου 70, Τσινάρι

Το Rediviva Cucina Povera είναι το αποτέλεσμα μιας ιδέας πέντε φίλων που δημιούργησαν ένα συνεργατικό – συμμετοχικό σχήμα και φυσικά το συγκεκριμένο εστιατόριο. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η προμήθεια πολλών λαχανικών από το κτήμα τους (φυσικής καλλιέργειας) στον Χορτιάτη, η χρήση πολλών βιολογικών προϊόντων και οι μουσικές βραδιές που οργανώνουν με γνωστά μουσικά σχήματα της πόλης.

Το φθινόπωρο μάς περιμένει σε μια υπερυψωμένη, πανέμορφη και καταπράσινη αυλή (πραγματικός βοτανόκηπος).

Εσπεράντο

Επταλόφου 14, Κάτω Τούμπα

«Esperanto», μια διάλεκτος πολυσυλλεκτική, φτιαγμένη με υλικά από όλες τις γλώσσες της Ευρώπης, προορισμένη να ενώσει τους ανθρώπους και να διευκολύνει την επικοινωνία. Έτσι και το Esperanto. Σημείο συνάντησης πολιτισμών και γεύσεων, αυτή την περίοδο επικεντρωμένοι στην Μεσόγειο, Νότια Ευρώπη και Βόρεια Αφρική, αλλά και με βραδιές ειδικά αφιερωμένες στην εξερεύνηση της γευστικής κουλτούρας κάποιου τόπου: Βραζιλία, Μαρόκο, Ισπανία, Μικρά Ασία, Μεξικό!

Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, με μουσικές των λαών όλου του κόσμου, το Esperanto σταυροδρόμι για τους ανθρώπους της πόλης, είτε στον πολύχρωμο εσωτερικό χώρο, στο μπαρ, είτε στον κήπο, σας προσκαλεί να ταξιδέψετε μαζί του.

Beyond The Walls

Φράγκων 2-4 με Ολυμπίου Διαμαντή, Κέντρο

Σ’ ένα από τα ομορφότερα σημεία του ιστορικού κέντρου έχει διαμορφωθεί ένας χώρος που ξεχωρίζει για το μητροπολιτικού χαρακτήρα design στο εσωτερικό και για μία αυλή μέσα στο πράσινο, από τις ομορφότερες στην πόλη, ελκυστική κάθε ώρα της ημέρας. Ο ίδιος ο χώρος, η διακόσμηση και η μουσική αμέσως δημιουργούν οικειότητα και σε απομακρύνουν από τους θορύβους της καθημερινότητας. Αυτή είναι η καλύτερη προϋπόθεση για να απολαύσεις τις στιγμές σου εδώ.

Το ίδιο ισχύει και για την καταπράσινη αυλή, ένα σημείο αναφοράς όχι μόνο για το ύφος της αλλά και για τη φροντίδα των ανθρώπων του Beyond the Walls όχι μόνο για την περιποίησή της αλλά και για την πρωτοβουλία τους να καθαριστεί όλος ο περιβάλλον χώρος καθώς και το γήπεδο μπάσκετ, που δίνει τη δυνατότητα σε νέους αλλά και σε οικογένειες να δραστηριοποιηθούν με ασφάλεια ενώ απολαμβάνουν καφέ, πρωινό ή ένα γεύμα.

«Πόρτα Ανοιχτή»

Κολοκοτρώνη 13, Σταυρούπολη

Στην περιοχή της Μονής Λαζαριστών, εκεί που χτυπά η καρδιά του πολιτισμού και της τέχνης, θα βρίσκετε καθημερινά μία Πόρτα Ανοιχτή. Για καλό φαγητό, δροσερά cocktails και ποιοτικές στιγμές που θα γεμίσουν τα βράδια του φθινοπώρου!

Η Πόρτα Ανοιχτή έχει κατακτήσει ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις του κόσμου για την εξυπηρέτηση, την ποιότητα αλλά και τη φιλοξενία της. Ο ανακαινισμένος «Κήπος» της,  βρίσκεται δίπλα στο χαρακτηριστικό λευκό σπίτι των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης με τα μπλε παράθυρα, και διαμορφώθηκε με σκοπό να παρέχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Χώρος όμορφος και προσεγμένος που θα σας κάνει να νιώσετε σαν το σπίτι σας και με μία ατμόσφαιρα γεμάτη καλή διάθεση και φιλικότητα!

Αναντάμ Παπαντάμ

Πολυτεχνείου 13, Πυλαία

Είναι κάποιοι χώροι που έχουν φιλοξενήσει γενιές και γενιές, που αντέχουν στον χρόνο και αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Ένας τέτοιος χώρος είναι και το Αναντάμ Παπαντάμ στην Πυλαία, μια οικογενειακή επιχείρηση, από το 1963, που θα σας παρασύρει σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χθες.

Καθώς εισέρχεστε στο εσωτερικό του, το μάτι σας δεν πηγαίνει στον μικρό παράδεισο που θα συναντήσετε σε μερικά βήματα. Για τις ημέρες με ήλιο, λοιπόν, θα βρείτε μια υπέροχη αυλή στο πίσω μέρος, περιτριγυρισμένη από πράσινο, που θα σας απομακρύνει νοητά από την πόλη και τη βοή της.