Σερβίρουν κρασί από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα φροντίζοντας να ανανεώνουν τον κατάλογο αλλά και τις γεύσεις που θα συνοδεύσουν την απόλαυσή του. Ιδανική επιλογή για το κλείσιμο της μέρας ή για να βρείτε φίλους και να τα πείτε παρέα με εξαιρετικό κρασί. Ακολουθήστε μας παρακάτω σε έξι wine bars, από τα καλύτερα στη Θεσσαλονίκη.

Μέθη

  Από το 2000 έως το 2012 ήταν μια από τις πιο γνωστές κάβες στην ανατολική Θεσσαλονίκη πάντα με ενδιαφέρουσες οινικές προτάσεις και πλέον έχει εξελιχθεί σ’ ένα από τα καλύτερα wine bars της πόλης. Με 500 φιάλες στη διάθεσή σας και 14 ετικέτες που προσφέρονται σε ποτήρι, καταλαβαίνετε αμέσως ότι εδώ το κρασί είναι μια σοβαρή υπόθεση. Οι wine list μάλιστα αλλάζει ώστε να έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάζουμε ποικιλία κρασιών ανάλογα και με την εποχή. Και επειδή το καλό κρασί θέλει και την κατάλληλη συνοδεία, το μενού κινείται σ’ αυτή την κατεύθυνση.

 

Οινοτόπι

Μια κάβα – καπνοπωλείο του κέντρου που προσέθεσε και τον όρο «εδεσματόριο» για να μπορείτε να απολαύσετε μια ποικιλία κρασιών μαζί με εντυπωσιακές συνθέσεις γεύσεων από αλλαντικά και τυριά έως θαλασσινά, σαλάτες και επιδόρπια.

 

Local

To πολύ γνωστό meeting point του κέντρου, πάντα φρόντιζε τη wine list του ενώ κερδίζει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των φίλων του κρασιού με τις προτάσεις των πιάτων.

 

Dio con Dio

Το πολύ δημοφιλές cafe-wine bar στο Πανόραμα διαθέτει ποικιλία κρασιών και εκλεκτά αλλαντικά και τυριά για να τα συνοδεύσετε. Προσφέρεται για συναντήσεις από αργά το απόγευμα συνοδεία οίνου.

7 Κτήματα+

Με ετικέτες από 7 οινοποιούς και κάποιους ακόμη της βόρειας Ελλάδας, πιθανώς στις πιο οικονομικές τιμές που θα βρείτε στη Θεσσαλονίκη, είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις για κρασί και καλή παρέα. Το μεράκι των ιδιοκτητών φαίνεται και στα προϊόντα που χρησιμοποιούν (κύρίως από Έλληνες παραγωγούς) για να δημιουργήσουν τα πιάτα του menu. Από τις πιο value for money προτάσεις της πόλης.

 

Gaspard
Το μικρό wine bar στη Βαλαωρίτου συνδυάζει την απόλαυση του κρασιού με την καλή μουσική (πρωταγωνιστεί η jazz) και είναι μια πολύ καλή ιδέα τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός να καθίσετε στα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο για χαλαρές συζητήσεις.