Ιδανικά με παρέα, είτε φίλων, είτε με το άλλο σου μισό! Τα κιτρινισμένα και πεσμένα φύλλα, οι ξαφνικές μπόρες και ο αέρας φτιάχνουν το κατάλληλο σκηνικό για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε κινηματογράφο. Ποιες όμως είναι οι ταινίες που θα σε βάλουν στο απόλυτο φθινοπωρινό mood; Διαλέξαμε τις 5 χαρακτηριστικότερες, για να κάνουμε τις βραδιές σου λίγο πιο ατμοσφαιρικές.

October sky

Προφανής ο λόγος για τον οποίο αυτή η ταινία είναι πρώτη στη λίστα! Τα «Όνειρα του ουρανού», όπως είναι ο τίτλος της ταινίας στα ελληνικά, περιγράφουν την αληθινή ιστορία του ανθρακωρύχου Homer Hickam. Πρόκειται για ένα βιογραφικό δράμα που θα σε συγκινήσει, αλλά ποιος μπορεί να πει όχι στον έναστρο ουρανό και τον 19 χρόνο –τότε- Jake Gyllenhaal;

Dead Poets Society

Ας περάσουμε σε κάτι πιο… βαρύ, που όμως μοιάζει σε όλους τόσο οικείο! Σχολείο, σχολές, νέες παρέες, φίλοι και μέσα σε όλα αυτά ένας μοναδικός καθηγητής που ίσως σε πείσει πως «οι λέξεις και οι ιδέες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο!» Η απόλυτη φθινοπωρινή ταινία, καθώς το φθινόπωρο και ο Σεπτέμβριος είναι συνυφασμένοι με την αρχή του σχολείου. Φυσικά, έξτρα μπόνους εδώ η ερμηνεία του μοναδικού Robin Williams, που του έδωσε και υποψηφιότητα για Όσκαρ.

When Harry met Sally

Συνεχίζουμε κάπως γλυκανάλατα, άλλα έλα που εδώ το νεοϋορκέζικο φθινόπωρο έχει την τιμητική του! Και μπορεί να μην είμαστε στο Central Park, αλλά πάντα θα ονειρευόμαστε μια βόλτα εκεί. Γι’ αυτό ας απολαύσουμε αυτήν τη ρομαντική κομεντί με στιλ και αέρα από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, ξεχωρίζοντας τα καπέλα της Meg Ryan.

500 Days of Summer

Οι 500 μέρες είναι αρκετές για να δεις όλες τις εποχές σε αυτήν την ταινία. Ωστόσο, «Οι 500 μέρες με τη Σάμερ» κρύβουν μέσα τους πολύ φθινόπωρο κι ας προδίδει ο τίτλος κάτι άλλο. Άσε που η ταινία σε κερδίζει με το pop/rock soundtrack της και με την “ανάποδη” πλοκή της, καθώς δεν πληγώνουν πάντα και μόνο τα αγόρια… Μερικές φορές συμβαίνει και το αντίθετο! Και μη ξεχνάς: «αυτή δεν είναι μια ιστορία αγάπης!».

American beauty

Εντάξει, τον Kevin Spacey πλέον προτιμάς να τον βλέπεις σε ολονυχτίες στο House of Cards, αλλά εδώ μιλάμε για μια κλασική πλέον ταινία, που του χάρισε και ένα από τα δύο χρυσά αγαλματίδια που έχει! Ποιος ξεχνάει, εξάλλου, τη σκηνή με τα φθινοπωρινά φύλλα και την πλαστική σακούλα; Μια… οικογενειακή ιστορία που κρύβει πολλά μαθήματα, με αξέχαστες ερμηνείες και υπέροχο soundtrack!