Είναι μια από τις πιο δραστήριες γειτονιές και αυτό οφείλεται στη συνεργασία των κατοίκων της και των ανθρώπων που έχουν επιχειρήσεις ή γενικώς εργάζονται στην περιοχή αυτή. Δράσεις, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, γεύματα έχουν δημιουργήσει μία μοναδική ατμόσφαιρα πολλές φορές. Αυτή τη φορά, λοιπόν, μας προσκαλούν για μια κοπή βασιλόπιτας που θα είναι παράλληλα και ευκαιρία για συνάντηση και σχεδιασμό νέων δράσεων.

Όλα αυτά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στην πλατεία Ιωάννου Δέλλιου από τις 20:30 έως τις 23:00.

Διαβάστε την πρόσκληση της πρωτοβουλίας παρακάτω:

«Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου, ως ανεξάρτητη, αυτόνομη και αδέσμευτη κοινωνική οντότητα, δεν θέλει να επαφεθεί στις δάφνες της μεγάλης επιτυχίας του Δείπνου της Άνοιξης 2016. Δεν αρκείται μόνον στην ετήσια αυτή εκδήλωση, που επί 3 χρόνια, αξιοποιώντας μόνον μιά «τρελή» ιδέα κάποιων, κατέβασαν τον κόσμο στον δημόσιο χώρο (περί τα 5.000 άτομα), ο οποίος τον οικειοποιήθηκε έστω για λίγες ώρες. Οι γείτονες ενθουσιάστηκαν με την πρωτοβουλία, υποδέχθηκαν με μεγάλη θέρμη αυτήν την «ρε-Σβωλού-σιον», αλληλογνωρίστηκαν καλύτερα, έφαγαν, ήπιαν, τραγούδησαν, γλέντησαν και γενικώς το χάρηκαν, ταρακουνώντας με αυτόν τον τρόπο τα λιμνάζοντα νερά της δημοτικής ραστώνης.
Ως συνέχεια αυτής της όμορφης πρωτοβουλίας, την Παρασκευή 03/02/2017, από τις 20.30 έως τις 23.00,στην πλατεία Ιωάννου Δέλλιου, το Συντονιστικό της Γειτονιάς της Σβώλου σας καλεί όλες και όλους, κατοίκους, καταστηματάρχες και επαγγελματίες της γύρω περιοχής να κόψουμε την πίτα μας και να ράψουμε με σταυροβελονιά τις σχέσεις μας.
Να ζωντανέψουμε μια ξεχασμένη και μαραμένη πλατεία της γειτονιάς μας και να αλληλοευχηθούμε χρόνια πολλά.
Να ξεκινήσουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με τις πρακτικές που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε για την καλύτερη αξιοποίηση και οικειοποίηση του δημόσιου χώρου της Γειτονιάς μας, προς όφελος των κατοίκων.
Να εφαρμόσουμε το αυτονόητο κεκτημένο της ευπρεπούς διαβίωσης και ενός καλύτερου καθημερινού ζην.
Σας χρειαζόμαστε συμμέτοχους στη δημιουργία μιας νέας αστικής θαλπωρής, η οποία θα βοηθάει σημαντικά και σε κάθε επίπεδο στην εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητάς μας.
Δεν υπάρχει δρόμος. Τον δρόμο τον ανοίγουμε εμείς. Η Αλεξάνδρου Σβώλου τον άνοιξε».
Πληροφορίες event:https://www.facebook.com/events/1064930003634158/
Σελίδα στο fb: https://www.facebook.com/geitonia.svolou/
Σχεδίαση αφίσας : 40.22.ARCHITECTS – Περικλής Χατζηνάκος
Εκτύπωση αφίσας : Γραφικές Τέχνες Κεχαγιάς