Τρέξε, Θεσσαλονίκη, τρέξε

Επιμέλεια: Κώστας Γιάντσιος
Φωτογραφίες: Δημήτρης & Γιώργος Ζάχος

Μια ιδέα που υλοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά και δημιούργησε μια διαφορετική βραδιά με δρομείς να γεμίζουν τους δρόμους της πόλης και μάλιστα βραδινές ώρες. Η προσπάθεια, λοιπόν, αυτή του Μορφωτικού Εκδρομικού Συλλόγου “Τρίτων” συνεχίζεται και μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο αλλά και στον Αγώνα Δρόμου 5.000μ. που θα διεξαχθεί παράλληλα. Έχουμε όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε παρακάτω. Φορέστε τα αθλητικά σας και ξεκινάμε.

Ο Ημιμαραθώνιος θα έχει αφετηρία τη Λεωφόρο Νίκης και ο τερματισμός του θα είναι ο Λευκός Πύργος. Οι δρομείς θα καλύψουν απόσταση 21.100μ και η εκκίνηση θα δοθεί με τη δύση του Ηλίου, στις 18:42. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει πέρασμα από τις οδούς Λ. Νίκης, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, Παρασκευοπούλου, Λεωφ. Βασ. Όλγας, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι αθλητές τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο, μετά από τρεις γύρους.

Ο Αγώνας Δρόμου των 5.000μ. θα ξεκινήσει από το Δημαρχιακό Μέγαρο στις 20:40 και θα περάσει από τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο (όλη η διαδρομή συντρέχει τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, έχοντας κοινό σημείο τερματισμού τον Λευκό Πύργο).

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Σάββατο 19/10

Από τις 12:00 θα απαγορευτεί η στάθμευση κατά μήκος της διαδρομής και από τις 16:00 και μέχρι τις 22:00 και η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους:
Λ. Νίκης, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β’, Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου (από τη συμβολή της με την Γ’ Σεπτεμβρίου έως την συμβολή της με την Παρασκευοπούλου), οδός Παρασκευοπούλου (από τη συμβολή της με τη Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με τη Λεωφ. Βασ. Όλγας), Λεωφ. Βασ. Όλγας (από τη συμβολή της με την Παρασκευοπούλου έως την συμβολή της με την Βασ. Γεωργίου), οδός Βασ. Γεωργίου, οδός Μ. Ανδρόνικου, Τσιμισκή, οδός Πολυτεχνείου, οδός Κουντουριώτη.


Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Δικαίωμα Συμμετοχής
Για να συμμετάσχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 1995 και μεγαλύτεροι).
Στον Αγώνα Δρόμου των 5χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2001 και μεγαλύτεροι).

Διακρίσεις – Έπαθλα
Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών και των δύο Δρόμων. Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε Δρόμου.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Tο δίπλωμα συμμετοχής θα μπορέσουν να το πάρουν ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr

Χρηματικά Έπαθλα

Στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης του Ημιμαραθωνίου θα δοθούν:
1η θέση Ανδρών – 1η θέση Γυναικών: 500€
2η θέση Ανδρών – 2η θέση Γυναικών: 400€
3η θέση Ανδρών – 3η θέση Γυναικών: 300€

Οι αθλητές που θα καταταγούν στις πιο πάνω θέσεις θα δικαιούνται τα χρηματικά έπαθλα εφόσον έχουν σημειώσει επίδοση κάτω από 1:14:00 για τους Άνδρες και κάτω από 1:30:00 για τις Γυναίκες.

Στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης των 5.000μ. θα δοθούν:
1η θέση Ανδρών – 1η θέση Γυναικών: 200€
2η θέση Ανδρών – 2η θέση Γυναικών: 150€
3η θέση Ανδρών – 3η θέση Γυναικών: 100€

Όλες οι πιο πάνω αμοιβές – χρηματικά έπαθλα των αθλητών – αθλητριών υπόκεινται σε κράτηση 25% σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.

Δηλώσεις Συμμετοχής – Τρόποι Εγγραφής – Είδη Εγγραφής
Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο και τα 5χλμ., θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013.

Τρόποι Εγγραφής
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε
Με online εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr

Με αποστολή της έντυπης δήλωσης στα Γραφεία του Διεθνούς Μαραθώνιου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» μέσω fax: 2310 200361 ή email: [email protected]
Αυτοπροσώπως: Στα Γραφεία του Διεθνούς Μαραθώνιου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Προέκταση Αγ. Δημητρίου, Τηλ: 2310 200360.

• Είδη εγγραφής:
Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και

β.Ομαδικές, για 10 άτομα και πάνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή αγώνα δρόμου.
Η έκπτωση που παρέχεται στην ομαδική εγγραφή είναι 5€ ανά άτομο στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ. και στον Ημιμαραθώνιο. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας Αρχηγός της Ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι και ο ίδιος δρομέας, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση ο Αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.

Για πληροφορίες σχετικά με ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κ.κ. Ιωάννα Χριστοπούλου, Βικτώρια Παπαγεωργίου και Παναγιώτα Κουτρούλη στο τηλέφωνο 2310-200.360.

Αντίτιμο Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο δρόμο και στον αγώνα δρόμου 5χλμ. παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα:

ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ (Γυμν. – Λυκ.)
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 15€ 10€ 10€ –
5.000Μ. 10€ 5€ 5€ 0€

*Φοιτητική τιμή θα δικαιούνται όσοι δρομείς προσκομίσουν ή αποστείλουν φωτοτυπία του εν ισχύι πιστοποιητικού φοιτητικής ιδιότητάς τους, με φαξ ή με email, αμέσως μετά την εγγραφή τους και εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 30ο έτος της ηλικίας τους.

**Οι μαθητές/τριες άνω των 20 ετών καταβάλλουν το φοιτητικό αντίτιμο συμμετοχής.

Παροχές προς τους Συμμετέχοντες
• Στους συμμετέχοντες θα δοθούν δωρεάν: T-Shirt της διοργάνωσης, αριθμός εγγραφής (Bib), Chip χρονομέτρησης, επίσημος χρόνος και κατάταξη, αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (παραλαβή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας), αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Κέντρο Εγγραφών
Τόπος: Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο
Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη 17.10.2013 και Παρασκευή 18.10.2013,
ώρες 10:00 – 20:00.
Για τους εκτός Θεσσαλονίκης συμμετέχοντες δρομείς θα υπάρχει δυνατότητα παραλαβής του εξοπλισμού συμμετοχής τους , το Σάββατο 19.10.2013, ώρες 10:00-13:00.
Όλοι οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους, το chip χρονομέτρησης και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.

*Στον απίστευτο αριθμό των 8.570 έφτασαν τελικά οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, που θα κάνει ολόκληρη την πόλη να ζήσει μια μοναδική γιορτή το βράδυ του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου!

Με δεδομένο το συνεχιζόμενο τεράστιο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διοργάνωση, η Οργανωτική Επιτροπή εξασφάλισε 1.000 επιπλέον θέσεις (300 για τον Ημιμαραθώνιο και 700 για τον Δρόμο Υγείας 5.000 μ.), οι οποίες θα διατεθούν κατά προτεραιότητα σε όσους προσέλθουν στο Κέντρο Εγγραφών (Registration) που θα λειτουργήσει στο Καυτανζόγλειο Στάδιο την Πέμπτη 17/10 και την Παρασκευή 18/10, από τις 10:00 ως τις 20:00.

Όσοι δρομείς εξασφαλίσουν μία από τις 1.000 επιπλέον θέσεις, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το επίσημο μπλουζάκι της διοργάνωσης, αλλά δεν θα καταβάλουν προσαύξηση για την εκπρόθεσμη εγγραφή τους.
Παράλληλα, θα έχουν όλα τα υπόλοιπα προνόμια των ήδη εγγεγραμμένων δρομέων: Αριθμό εγγραφής (bib), chip χρονομέτρησης, επίσημο χρόνο και κατάταξη, αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (παραλαβή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας) και αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Επικοινωνία
ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Προέκταση Αγ. Δημητρίου, ΤΚ 54638,
ΤΗΛ. 2310200360
ΦΑΞ. 2310200361
EMAIL: [email protected]
WEBSITE: www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr