Διαμορφώνονται 234 νέες θέσεις στάθμευσης εντός τους χώρου του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, για την εξυπηρέτηση των αναγκών παρκαρίσματος των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, ως αντιστάθμισμα στα έργα του Flyover.

Συνολικά 234 επιπλέον θέσεις στάθμευσης θα δημιουργηθούν εντός του χώρου του λιμανιού Θεσσαλονίκης, ώστε να αποσυμφορηθεί ένα μεγάλο μέρος του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.

Την ανακοίνωση έκανε ο εκτελεστικός  πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε.Αθανάσιος Λιάγκος στο περιθώριο της συνάντησης του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία του Οργανισμού.

«Ο ΟΛΘ με ισχυρό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε άμεσα, ώστε να λυθεί ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκληθεί από το flyover. Κατανοούμε ότι υπάρχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη και για την ανακούφιση κατοίκων και επισκεπτών σας ανακοινώνω ότι ο ΟΛΘ δημιουργεί 234 επιπλέον θέσεις στάθμευσης, οι οποίες παραδίδονται σταδιακά και πιστεύω ότι θα αποσυμφορήσουν κατά ένα μέρος το πρόβλημα που υπάρχει» είπε ο κ. Λιάγκος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΛΘ με τον δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Λιάγκος συμπλήρωσε ότι μέχρι τέλη Απριλίου θα έχουν δημιουργηθεί και παραχωρηθεί οι πρώτες 80 θέσεις και οι υπόλοιπες στα τέλη Μαΐου.

Αφορμή του αιτήματος του δήμου για επιπλέον θέσεις στάθμευσης ήταν η δημοπράτηση της πλατείας Ελευθερίας σε Πάρκο Μνήμης, η οποία ξεκινάει τις επόμενες ημέρες και θα καταργηθούν σταδιακά οι θέσεις στάθμευσης που υπάρχουν στο σημείο.