Αν, στη στιγμή του θανάτου σου, το μόνο που μπορείς να κρατήσεις από τη ζωή σου – που θα σε συντροφεύει στην αιωνιότητα και θα ορίζει όλα όσα είσαι – είναι μία και μοναδική ανάμνηση, ποια θα ήταν αυτή; Θα μπορούσες να διαλέξεις κατευθείαν ή θα έπρεπε να ανατρέξεις σε όλα όσα έζησες, από τη γέννηση μέχρι το θάνατο, για να βρεις κάτι να αξίζει;

Στo “100” ακολουθούμε τέσσερις εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους, που μόλις έκαναν το “Μεγάλο Ταξίδι”. Στον άλλο κόσμο, στο Κενό, συναντιούνται με ένα περίεργο ον, τον Οδηγό που τους ενημερώνει για το τι θα συμβεί. Έχουν λίγο χρόνο να βρουν μιαν ανάμνηση που θα ζουν ξανά και ξανά, για πάντα, στο επέκεινα. Οι ήρωες αναβιώνοντας μια σειρά από αναμνήσεις, θα προσπαθήσουν να θέσουν τα βιώματά τους σε προτεραιότητα, να καταλάβουν τι ήταν αυτό που τους καθόρισε στη ζωή τους και να καταλήξουν, τελικά, στο τι είναι πραγματικά σημαντικό στη σύντομη πορεία μας, από τη ζωή ως το θάνατο.

Οι ηθοποιοί, με μοναδικά εργαλεία τα σώματά τους, μερικά ραβδιά μπαμπού και ένα πορτοκάλι, και με τη βοήθεια ατμοσφαιρικών φωτισμών και πραγματικών σκηνικών ήχων που παράγονται από τον επί-σκηνής μουσικό, καλούνται να μας παρασύρουν σε μια πληθώρα διαφορετικών εικόνων και χώρων όπως ένα ράλι μοτοκρος, ένα χωριό στη σαβάνα και το μετρό του Λονδίνου, καθώς προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα: “Ποια στιγμή είναι αυτή που θα κρατούσες για πάντα;”

Μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, συνδυάζοντας τον καθημερινό λόγο με έντονα στοιχεία σωματικού θεάτρου. Έκανε πρεμιέρα στο Εδιμβούργο το 2002, στα πλαίσια του Fringe Festival, όπου και απέσπασε το 1ο βραβείο θεατρικής πρωτοπορίας. Από τότε παίζεται συνεχώς, με μεγάλη επιτυχία σε Ευρώπη και Αμερική.

Συντελεστές

Πρωτότυπο κείμενο: Christopher Heimann, Neil Monaghan, Diene Petterle
Μετάφραση: Χάρης Θώμος
Σκηνοθεσία: Χάρης Θώμος
Β. Σκηνοθέτη: Μυρσίνη Καρματζόγλου
Επιμέλεια κίνησης: Μαριάνθη Ψωματάκη
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Μαρία Καβαλιώτη
Φωτισμοί: Αθηνά Μπανάβα
Σύνθεση μουσικής: Μάριος Αποστολακούλης
Επικοινωνία: Μαρία Τότσκα
Γραφιστική επιμέλεια – Ψηφιακές συνθέσεις: Χάρης Θώμος
Φωτογραφίες: Χρήστος Κυριαζίδης

Μουσικός επί σκηνής:
Μάριος Αποστολακούλης

Επί σκηνής (με σειρά εμφάνισης):
Θάνος Πουμάκης
Γεωργία Ποντσουκτσή
Αλέξανδρος Μιχαηλίδης
Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Κορνηλία Προκοπίου

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου & Πολιτισμού DOT Ensemble ΑΜΚΕ

info
Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16
Από την Παρασκευή 10 Μαίου 2024 έως την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024
Κάθε Παρασκευή (21:15), Σάββατο (21:15) και Κυριακή (20:00)
Εισιτήρια: more.com

Κερδίστε προσκλήσεις!
Παρασκευή 24 & Κυριακή 26 Μαίου 2024

Κερδίστε δωρεάν προσκλήσεις!

Δήλωσε Συμμετοχή!
Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου (Επίθετο, όνομα, τηλέφωνο, email) στην παρακάτω φόρμα μέχρι και την Παρασκευή 24.5 στις 10:00 και θα λάβεις μέρος στην κλήρωση των τυχερών που θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση. Θα κληρωθούν 5 διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 24 Μαίου και 5 διπλές προσκλήσεις για την Κυριακή 26 Μαίου 2024!

Τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν κάτω από τη φόρμα συμμετοχής!

Όνομα*

Επώνυμο*

Εmail*

Τηλέφωνο*

Αποδέχομαι τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που καταχωρώ για τους σκοπούς του παρόντος σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου.*

Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά.