Η μέρα του St. Patrick είναι η καλύτερη γιορτή του χρόνου στην Ιρλανδία. Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου κοκκινίζει -κι άλλο- από την ντροπή της μπροστά στο coolness, το κέφι και τη γενικότερη ατμόσφαιρα ελευθερίας και απενοχοποίησης που επικρατεί. Δείτε 10 λόγους που την κάνουν τόσο υπέροχη.

  1. Μπορείς να πιεις Jameson για πρωινό χωρίς να σε παρεξηγήσει κανείς. Βάλε λίγο στον καφέ σου. Για την ακρίβεια μπορείς να πίνεις όλη μέρα και να θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό. Ακολούθα την Ιρλανδική τροφική αλυσίδα απλά. Κρέας με πατάτες και αλκοόλ είναι ό,τι χρειάζεσαι για να επιβιώσεις.
  2. Είναι η γιορτή που η εθνικότητα, η θρησκεία και η σοβαροφάνεια δεν παίζουν καποιο ρόλο.Όλοι ανεξαρτήτως μπορούν να γιορτάσουν, είναι τόσο cool ο Paddy που δεν παρεξηγεί.
  3. Αν είσαι ιδιοκτήτης bar τη μέρα του St Patrick είναι σα να έχεις κερδίσει το λόττο.
  4. Αν είσαι barman/σερβιτόρος, ετοιμάσου για γερή μπάζα. Τα επίπεδα μέθης είναι ανεβασμένα και, κατά αναλογία, είναι μεγαλύτερα και τα tips.
  5. Είναι η μέρα που οι γιαγιάδες βγαίνουν στα μπαρ και νικάνε τα εγγόνια τους στα ποτά.
  6. Θα δεις πολλά πράσινα φαγητά, ακόμη κι αυτά που θε χρειάζεται να είναι πράσινα. Μέχρι και η μπύρα γίνεται πράσινη.
  7. Θα δεις τριφύλλια. Πολλά τριφύλια. Είναι βλέπεις το σύμβολο της Ιρλαδίας και το σήμα κατατεθέν του Αγίου Πατρικίου. Λένε ότι φέρνει τύχη. Φόρα το λοιπόν ακόμη κι αν είσαι ΠΑΟΚ.
  8. Τη μέρα αυτή μπορείς να φορέσεις γελοία πράγμαται και να θεωρείται cool.
  9. Μπορεί να σε σταματήσει κάποιος άγνωστος και να σε φιλήσει. Μην ανησυχείς για την αναπνοή του, ωστόσο, θα έχει σίγουρα άρωμα μέντας, όπως και όλα τα επιδόρπια της γιορτής.
  10. Αν είσαι φυσικός κοκκινομάλλης/α, αυξάνεις τις πιθανότητές σου για κερασμένα ποτά.