Η Θεατρική ομάδα INDIGO παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το νεοελληνικό έργο του Κωνσταντίνου Παππά «ΥΓΡΑ ΜΑΤΙΑ στο θέατρο Αθήναιον από την Δευτέρα 28 Απριλίου. Η παράσταση προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία θέματα όπως ο κοινωνικός ρατσισμός, η ελευθερία της έκφρασης και απέσπασε 3 βραβεία (καλύτερο πρωτότυπο κείμενο, πρωτότυπης μουσικής και κινησιολογίας) από τα “θεατρικά βραβεία 2012” που διοργάνωσε το περιοδικό Antivirus και το διαδικτυακό site GI.TV.

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα χειμωνιάτικο βράδυ δύο αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στο κέντρο της Αθήνας; Δύο νέοι άντρες θα κοιταχτούν στα μάτια, θα εμπλακούν σε μία ξεχωριστή ιστορία αγάπης και θα έρθουν αντιμέτωποι με τα πιο κρυφά μυστικά τους. Μυστικά που η ζωή και το σήμερα συνθηκολογούν για να μας αναγκάσουν να τα κρύψουμε βαθιά μέσα μας – ώσπου να συναντήσουμε δυο υγρά μάτια.
Το έργο διαδραματίζεται στο σήμερα, εστιάζοντας στους χαρακτήρες δύο νεαρών αντρών. Ο Λουκάς, ο οποίος κατάγεται από την επαρχία, είναι εσωστρεφής, με κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Ζει με την οικογένειά του, η οποία έχει περίοπτη θέση στην τοπική κοινωνία… Ο Γιώργος ζει μόνος του, είναι εξωστρεφής και έχει υψηλή αυτοπεποίθηση.
Ένα χειμωνιάτικο βράδυ συναντιούνται τυχαία στο κέντρο της Αθήνας.
Ο καθένας τους θα προσπαθήσει να επιβάλει τον δικό του τρόπο ζωής στον άλλον – μία συνεχής κοινωνική, πολιτιστική και κυρίως σεξουαλική σύγκρουση όπου κανένας δεν μπορεί να δεχτεί τις συμπεριφορές του άλλου. Σταδιακά όμως, έρχονται στην επιφάνεια πρωτόγνωρα συναισθήματα… Οι εντάσεις τούς οδηγούν να είναι μαζί αλλά τα προβλήματα είναι περισσότερα απ’ όσα πιστεύουν. Κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα του άλλου και η λύτρωση θα έρθει με μία δραματική πράξη απελπισίας.
Οι ήρωες του έργου είναι δύο χαρακτήρες ανθρώπων από αυτούς που βρίσκονται συνέχεια ανάμεσα μας και οι οποίοι δεν βρίσκουν την δύναμη να κάνουν την υπέρβαση και να εξελιχθούν, με αποτέλεσμα να χάνονται στο πλήθος.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης προβάλλονται βίντεο ως αναπόσπαστα κομμάτια της πλοκής.
Το κείμενο και η μουσική της παράστασης κυκλοφορούν από τις εκδόσεις “Μπατσιούλας”

Τρέιλερ
https://www.youtube.com/watch?v=OOpBxZzsoxA

Πρωτότυπο τραγούδι παράστασης…
https://www.youtube.com/watch?v=Ijy8c3Gf2gg

Κριτικές από την σελίδα στο facebook
https://www.facebook.com/pages/%CE%A5%CE%B3%CF%81%CE%AC-%CE%9C%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1/233723570016828

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σενάριο – Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Παππάς
Μουσική : Σταυρός Μαρκόνης
Επιμέλεια Σκηνικών : Φανή Παλιούρα
Σκηνοθεσία Βίντεο : Τάσος Καφές, Δημήτρης Τσατσούλης
Παραγωγή : INDIGO

info
ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Απριλίου και 5, 6, 12, και 13 Μαΐου στις 9:30
Γενική είσοδος : 10 ευρώ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 90 λεπτά
Τηλ. Κρατήσεων: 2310832060

Θέατρο Αθήναιον
Βασ. Όλγας 35
Τηλέφωνο: 2310832060