Η ελληνική ταινία μικρού μήκους, Unlonely, κάνει τη διαδικτυακή της πρεμιέρα και είναι πια προσβάσιμη από όλους! Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια ενός γενικού lockdown λόγω πανδημίας, όπου ένας άνεργος ηθοποιός εργάζεται σε μια διαδικτυακή υπηρεσία συντροφιάς. Ένας μοναχικός ομοφυλόφιλος μεσήλικας άντρας τον καλεί αναζητώντας λύτρωση, αλλά τα πράγματα δεν θα αποδειχθούν όπως περίμεναν και οι δύο άντρες.

Το Unlonely ανήκει σε ένα νέο κινηματογραφικό είδος που άρχισε να δημιουργείται τα τελευταία χρόνια, το computer screen movie, καθώς ολόκληρη η αφήγησή του διαδραματίζεται σε οθόνη υπολογιστή. Οι συντελεστές της ταινίας είναι και οι δημιουργοί του Scopophilia (2018) της πρώτης ελληνικής computer screen ταινίας μεγάλου μήκους.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο επίσημο πρόγραμμα του QFest St. Louis, στις ΗΠΑ, τον Απρίλιο 2021. Το εν λόγω φεστιβάλ είναι ένα από τα τοπ queer festivals των ΗΠΑ, το οποίο διοργανώνεται από το oscar qualified φεστιβάλ, St. Louis International Film Festival. Επίσης, η ταινία προβλήθηκε και στο Connecticut LGBTQ Film Festival, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει τη φεστιβαλική της πορεία.

Το Unlonely ήταν ένα στοίχημα για τους δημιουργούς της, καθώς γυρίστηκε remotely κατά το γενικό lockdown του Νοεμβρίου 2020 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από το pre-production έως και την ολοκλήρωση της ταινίας, οι συντελεστές δεν συναντήθηκαν ποτέ μεταξύ τους και επικοινωνούσαν μόνο με ηλεκτρονικά μέσα και βιντεοκλήσεις.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Ναταλία Λαμπροπούλου, το σενάριο και την παραγωγή ο Σωτήρης Πετρίδης, ενώ πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Σαββίδης, Στάθης Μαυρόπουλος, και Μαρία Κωνσταντά.

 

Η Ταινία:

 

Σκηνοθεσία Ναταλία Λαμπροπούλου, Σενάριο-Παραγωγή Σωτήρης Πετρίδης, Παίζουν οι Γιώργος Σαββίδης, Στάθης Μαυρόπουλος, και Μαρία Κωνσταντά, Διευθυντής Φωτογραφίας Θανάσης Κωνσταντόπουλος, Art Director Σόνια Μαρία Καϊτατζή, Μοντάζ Τάνια Ναναυράκη, VFX Ναταλία Λαμπροπούλου, Sound Designer Ηλίας Φλούδας