Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς καφέ, όπου θα έρχονταν «τα πάνω κάτω» στην καθημερινότητά μας. Έναν κόσμο χωρίς αντίδοτα στην υπνηλία, χωρίς δικαιολογίες για διάλειμμα, χωρίς «πάμε για έναν καφέ» με τους φίλους μας, και – το πιο σημαντικό – χωρίς θέσεις εργασίας για τους hipsters.

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Καφέ (Κυριακή 1η Οκτωβρίου), η Lavazza παρουσιάζει αυτό το φοβερό σενάριο φαντασίας, με ένα ιδιαίτερο βίντεο. Ωστόσο, ευτυχώς για τους λάτρεις του καφέ παγκοσμίως, αυτή η ιδέα που τρομάζει βρίσκεται απλώς στη σφαίρα της φαντασίας της Lavazza. Πράγματι, η κατανάλωση ενός απλού εσπρέσο ή μίας κούπας καφέ αποτελεί μία κοινωνική τελετουργία, την οποία η Lavazza υπερασπίστηκε από την ίδρυσή της στο Τορίνο της Ιταλίας το 1895.

Κατά τη διάρκεια της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Καφέ, γιορτάζουμε επίσης τον Luigi Lavazza, οραματιστή και ιδρυτή της εταιρείας, ο οποίος πριν από περισσότερα από 120 χρόνια εφηύρε το μείγμα καφέ επιφέροντας επανάσταση στον κλάδο. Χάρη στο πρωτοποριακό του πνεύμα, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές ποικιλιών και γεύσεων καφέ που κάνουν την καθημερινότητά μας λίγο καλύτερη, με ένα φλιτζάνι τη φορά. Και σήμερα, η τέταρτη γενιά των μελών της οικογένειας Lavazza συνεχίζει να βασίζεται στην κληρονομιά του Luigi με έντονο πάθος… Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σε αντίθεση με το εορταστικό βίντεο, ο καφές δεν έχει εξαφανιστεί και οι αυθεντικές ιταλικές γεύσεις της Lavazza είναι εδώ για να μας κρατάνε συντροφιά όλη την ημέρα, σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Σχετικά με τη Lavazza

Η Lavazza ιδρύθηκε στο Τορίνο το 1895 και αποτελεί μια ιταλική εταιρία παραγωγής καφέ που ανήκει στην ομώνυμη οικογένεια εδώ και τέσσερις γενιές. Ο Όμιλος, που συγκαταλέγεται μεταξύ των ηγετών του κλάδου του καφέ παγκοσμίως, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 90 χώρες, μέσω θυγατρικών και των εταιριών διανομής, εξάγοντας το 60% της παραγωγής. Η Lavazza απασχολεί περίπου 3.000 άτομα και έχει κύκλο εργασιών 1,9 δισ. ευρώ. Η Lavazza ξεκίνησε επινοώντας την έννοια της ανάμειξης καφέ – της τέχνης του συνδυασμού διαφορετικών τύπων καφέ από διάφορες γεωγραφικές περιοχές- με μια διαδικασία που εξακολουθεί να αποτελεί διακριτικό γνώρισμα των περισσότερων προϊόντων της εταιρείας.