Ξεκινάνε οι εργασίες για ένα εντυπωσιακό έργο στην Θεσσαλονίκη, για το οποίο μάλιστα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε κατανόηση και χρόνο από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που θα φέρουν τα έργα κατασκευής…

«Ξεκινάει τον Νοέμβριο ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος χωρίς διόδια στην Ελλάδα, το Fly Over. Ναι, θα φέρει κάποια ταλαιπωρία έχουμε συζητήσει όμως με τους άρχοντες της πόλης και σε συνεργασία με την Τροχαία θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη κάτι που της έλειπε. Θα ζητήσω κατανόηση και χρόνο από τους πολίτες όμως είναι απαραίτητο να γίνει αυτή η παρέμβαση αλλιώς τίποτα δεν θα αλλάξει στην πόλη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναμφίβολα οι αλλαγές στην περιφερειακή οδό της πόλης έχουν προκαλέσει ανησυχία στους πολίτες. Με την προοπτική της κατασκευής ενός νέου έργου που θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια, η οδός θα υποστεί σημαντικές αλλαγές. Η μείωση των λωρίδων από τρεις σε δύο θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ικανότητας της οδού να υποστηρίξει την ίδια κυκλοφορία.

Οι οδηγοί είδαν πρόσφατα τις… ταλαιπωρίες που έρχονται, καθώς οι προεργασίες του έργου ξεκίνησαν την περασμένη άνοιξη. Μάλιστα έχει δημιουργηθεί μια ομάδα για την ανάπτυξη λύσεων και το μετριασμό των επιπτώσεων του έργου.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η περιφερειακή οδός εξυπηρετούσε ήδη μεγάλους αριθμούς οχημάτων, και αυτοί αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.

Με βάση στοιχεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το 2010 η περιφερειακή οδός εξυπηρετούσε καθημερινά 150.000 οχήματα και στις δύο κατευθύνσεις και σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου το 2030 μπορεί και να φτάσει τα 220.000 οχήματα την ημέρα. Ο δρόμος είναι σχεδιασμένος για να εξυπηρετεί γύρω στα 5.000 αυτοκίνητα την ώρα. Με την κατασκευή του FlyOver η δυναμικότητα του περιφερειακού θα αυξηθεί στα 10.000 οχήματα την ώρα.

Πηγή: newsauto.gr