Από τους 50.000 Γάλλους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής για τον διαγωνισμό ορθογραφίας, εν τέλει επελέγησαν 5.000 άτομα ηλικίας 10-90 ετών για τους τρεις γύρους του διαγωνισμού.

Μάλιστα, τοποθετήθηκαν 1.779 θρανία στη λεωφόρο του Παρισιού για κάθε γύρο καθώς οι διοργανωτές προσπαθούσαν και κατάφεραν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ για μαζικό διαγωνισμό ορθογραφίας.

Σημειώνεται, ότι έσπασαν ρεκόρ για το μεγαλύτερο μαζικό διαγωνισμό ορθογραφίας στον κόσμο καθώς μετείχαν πάνω από 1.650 άτομα (από τους 5.000 που επελέγησαν).

Τι περιελάμβαναν οι γύροι της ορθογραφίας

Στον πρώτο γύρο ο δημοσιογράφος Ωγκυστέν Τραπενάρ της οργάνωσης «Βιβλιοθήκες χωρίς Σύνορα» διάβασε στους συμμετέχοντες ένα απόσπασμα από το «La Mule du Pape» -της συλλογής διηγημάτων «Γράμματα από το Μύλο μου» του φημισμένου Γάλλου πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα, Αλφόνς Ντωντέ.

Ο δεύτερος γύρος περιλάμβανε την ανάγνωση από τη μυθιστοριογράφο Κατρίν Πανκόλ ενός κειμένου της Βερονίκ Οβαλντέ, του «Fille en colere sur un banc de pierre» και ο τρίτος την ανάγνωση κειμένου του Ντανιέλ Ερερό από τον πρώην διεθνή της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Γαλλίας, Πιερ Ραμπαντάν.

Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να γράψουν, ό,τι ακούνε χωρίς να κάνουν ούτε ένα λάθος.

Με πληροφορίες από BBC

Πηγή: lifo.gr