Η τέχνη του καλού κρουασάν είναι κάπως… περίπλοκη ή ιδιαίτερη, καθώς χρειάζεται γνώση και μαεστρία για να πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα. Την προετοιμασία του κρουασάν διακατέχει ένα πέπλο «μυστηρίου» γιατί μόνο κάλοι και έμπειροι αρτοποιοί το πετυχαίνουν στο 100%. Με το που ακούμε τη λέξη κρουασάν κατευθείαν το μυαλό μας ταξιδεύει στη Γαλλία και όχι άδικα, αλλά πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να γευτείς ολόφρεσκο και τραγανό κρουασάν στη Θεσσαλονίκη; Εμείς πάντως δοκιμάσαμε και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Γράφει η Χριστίνα Μισιρλή

Στην Παλαιών Πατρών Γερμανού 23, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τον Δεκέμβριο του 2022 άνοιξε τις πόρτες του το Senol και συστήνει στο κοινό της πόλης τη γεύση του αυθεντικού κρουασάν. Το Senol πήρε το όνομα του από τον αρτοποιό και σεφ κ. Senol, ο οποίος κουβαλά εμπειρία μεγαλύτερη των 15 χρόνων.

Πώς «γεννήθηκε» το Senol

Η ιδέα του «κρουασανάδικου» προέκυψε όταν οι πλέον, συνιδιοκτήτες και φίλοι του Senol δοκίμαζαν τα κρουασάν του στο εστιατόριο όπου εργάζεται και οι γεύσεις τούς οδήγησαν στον «εθισμό» των φρέσκων κρουασάν. Έτσι, του πρότειναν να κάνουν αυτό το νέο επιχειρηματικό βήμα στη Θεσσαλονίκη. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό γιατί το Senol αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο.

Φρέσκα και τραγανά κρουασάν που θα σου μείνουν αξέχαστα!

Οι γεύσεις και οι συνδυασμοί δε θα αφήσουν κανέναν αδιάφορο, ενώ η ποικιλία είναι δεδομένη, καθώς υπάρχουν 30 κωδικοί και θα προστεθούν σιγά σιγά καινούριοι. Φιλοσοφία του Senol είναι ο κάθε επισκέπτης να δοκιμάζει ζεστό και φρέσκο κρουασάν. Στο Senol θα βρείτε καθημερινά τραγανά κρουασάν σε γλυκούς και αλμυρούς συνδυασμούς αλλά και γαλλική μπαγκέτα που ετοιμάζεται και ψήνεται στο κατάστημα. Επίσης, φτιάχνουν και τα δικά τους προϊόντα όπως μπισκότα, γκρανόλα και κρουτόν.

Κάθε μέρα πολύ νωρίς το πρωί ξεκινάει η παραγωγική διαδικασία του κρουασάν. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη κάθεται τρεις μέρες στο ψυγείο, ώσπου να έρθει η ώρα να δοθεί σχήμα και να προστεθούν τα υπόλοιπα συστατικά. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι τα βασικά υλικά όπως το βούτυρο και το αλεύρι έρχονται από τη Γαλλία και εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς τον σκοπό, δηλαδή τη δημιουργία των κρουασάν. Φυσικά, χρησιμοποιούνται και πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς, κυρίως στα αλμυρά κρουασάν και τις μπαγκέτες. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι φρέσκα και οι α’ ύλες πολύ προσεκτικά διαλεγμένες από τους ίδιους.

Για τη δημιουργία των κρουασάν όπως προαναφέραμε χρειάζονται ειδικές τεχνικές για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η παραγωγή μέσα στη μέρα είναι συνεχής, καθώς ημερησίως μπορεί να ψηθούν 5 με 6 φορές επιπλέον ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτό σημαίνει πως όποια ώρα και να πας, θα δοκιμάσεις ολόφρεσκο κρουασάν.

Γλυκές και αλμυρές δημιουργίες!

Από τους γλυκούς συνδυασμούς αξίζει να δοκιμάσεις το Almond by Senol, το Pistachio και το Cheesecake. Εννοείται υπάρχουν πολλοί κι άλλοι συνδυασμοί όπως Butter, Ferrero Roche, Nutella, Lila Pause και το Pain aux raisins.

Τις αλμυρές επιλογές μπορείς να τις γευτείς μέσα σε κρουασάν αλλά και σε φρεσκοψημένη γαλλική μπαγκέτα. Υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί με προσούτο & παρμεζάνα, με μοτσαρέλα & πέστο βασιλικού αλλά και με καπνιστό σολομό με σως ταρτάρ. Σίγουρα όλες αυτές οι επιλογές ανυπομονούν να τις γνωρίσεις από κοντά και να αποκτήσεις τις δικές σου αγαπημένες.

Οι άνθρωποι του Senol έχουν δημιουργήσει και μία σειρά από σκεύη για να κάνετε τον χρόνο σας στην κουζίνα πιο.. δημιουργικό. Θα βρεις μπολ πρωινού σε δύο μεγέθη, δύο διαφορετικές κούπες για καφέ αλλά και οικολογικό ποτήρι από μπαμπού για να παίρνεις το ρόφημα σου όπου κι αν βρίσκεσαι.

Senol | Πολυμέσα

Instagram: senol.croissant 
Facebook: senol.croissant

Διεύθυνση 
Παλαιών Πατρών Γερμανού 23
Τ. 2310 223860

Ωράριο 
Δευτέρα με Πέμπτη 08:00 – 20:00
Παρασκευή με Κυριακή 08:00 – 22:00