Για πρόωρο καλοκαίρι κάνει λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, καθώς οι θερμοκρασίες που περιμένουμε το τριήμερο 15-17 Μαΐου θα είναι αφύσικα υψηλές για την εποχή.

Ο κ. Αρναούτογλου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ανέφερε ότι το καλοκαίρι βρίσκεται πλέον εδώ και ήδη από σήμερα, Πέμπτη 14/5, η θερμοκρασία αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει, για να κορυφωθεί η άνοδος αυτή σε πολύ πιο υψηλά απ’ τα κανονικά -για την εποχή- επίπεδα το Σαββατοκύριακο.

Θα χτυπήσει 40άρια ή και ακόμα πιο ψηλά ρεκόρ ο υδράργυρος

Ο κ. Αρναούτογλοιυ ανέφερε ότι στα κεντρικά και στα νότια της χώρας ενδεχομένως να δούμε 39 βαθμούς ενώ και τοπικά μπορεί και 40. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό που μας σώζει είναι η αντίδραση των δροσερών θαλασσών με τη ζέστη η οποία δεν επιτρέπει στον υδράργυρο να εκτοξευθεί ακόμα περισσότερο. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη αντίδραση, το καλοκαίρι θα βλέπαμε θερμοκρασίες 48 και 49 βαθμών Κελσίου.

Τέλος, συνέστησε στις ευπαθείς ομάδες να δουν ρεαλιστικά την κατάσταση με τη ζέστη και τον κορωνοϊό και να μείνουν σπίτι με το κλιματιστικό. Επισημαίνοντας, όμως, ότι χρειάζεται προσοχή στη χρήση τους σε πολυσύχναστους χώρους.