Έχοντας διανύσει μία πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, επιστρέφουμε σταδιακά στην καθημερινότητά μας και παράλληλα σχεδιάζουμε ξανά την επόμενη μέρα, μέσα από διαφορετική ματιά.

Για πολλούς, οι τελευταίοι μήνες αποτέλεσαν μία ευκαιρία για μία γενικότερη αναθεώρηση. Έτσι, παρότι βιώνουμε μία νέα πραγματικότητα, αυτό δεν μας εμποδίζει από το να επενδύσουμε στις ικανότητες, τα ταλέντα και τις φιλοδοξίες μας για το μέλλον, μέσα από νέες ευκαιρίες για εκπαίδευση και νέους επαγγελματικούς «προορισμούς».

Ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για μία εντελώς διαφορετική πορεία, είτε ακαδημαϊκά, είτε επαγγελματικά. Άλλωστε, πανεπιστήμια όπως ImperialCollege, University of Cambridge, UniversityCollegeLondon, Harvard Business School, University of Lausanne και DelftUniversity of Technology -μερικά από τα πιο φημισμένα – μπορούν να προσφέρουν ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο εκπαίδευσης και να δώσουν τα απαραίτητα εφόδια για μία πετυχημένη σταδιοδρομία, σε κάθε φοιτητή. Το πρώτο βήμα, μάλιστα, μπορεί να γίνει μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, το οποίο προσφέρει τις βάσεις για να μπορεί ο κάθε φοιτητής να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Τα τελευταία 9 χρόνια, το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ομίλου έχει ως στόχο την υποστήριξη άριστων φοιτητών, οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και σύγχρονες προσεγγίσεις στον τομέα των επιστημονικών και επαγγελματικών τους ενδιαφερόντων, με εξειδίκευση σε θέματα όπως Ενεργειακός Μετασχηματισμός, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Δίκτυα Ενέργειας και Ενεργειακή Γεωπολιτική, Δίκαιο της Ενέργειας, Ψηφιακό Μετασχηματισμό, Τεχνητή Νοημοσύνη, Ρομποτική και Ευφυείς Πόλεις.

Φέτος, για μία ακόμη χρονιά, το Πρόγραμμα Υποτροφιών του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δίνει έως 10 υποτροφίες σε φοιτητές που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σπουδές πλήρους φοίτησης (μέχρι δύο έτη) έτσι ώστε να αποκτήσουν Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (Master’sDegree) στον τομέα της επιλογής τους και σε Πανεπιστήμια των χωρών: Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ελβετία και Ολλανδία. Αυτό σημαίνει πως θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και να πορευτούν με ισχυρά εργαλεία για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Άλλωστε, ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για πτυχιούχους ΑΕΙ εσωτερικού ή εξωτερικού με υψηλές επιδόσεις, με σκοπό τον εμπλουτισμό της γνώσης, την ενδυνάμωση της εξειδικευμένης κατάρτισης, την απόκτηση πλούσιων και καταλυτικών ερεθισμάτων, καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, καινοτόμων ιδεών, ομαδικότητας, πολυπολιτισμικότητας, εξωστρέφειας, συναισθηματικής νοημοσύνης και προσαρμοστικότητας στις σύγχρονες τεχνολογίες. Παράλληλα, κάθε υποτροφία καλύπτει δαπάνες διαβίωσης και δίδακτρα πανεπιστημίου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάθε φοιτητή να επικεντρωθεί στις σπουδές του, χωρίς τα επιπλέον άγχη της χαμηλής οικονομικής δυνατότητας που ενδεχομένως να έχει.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του ομίλου ΕΛΠΕ, έχει βοηθήσει δεκάδες φοιτητές να σπουδάσουν σε μερικά από τα καλύτερα μεταπτυχιακά προγράμματα του κόσμου και να πετύχουν τους στόχους τους, χωρίς τα οικονομικά βάρη που φέρει η φοίτηση στα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Σε μία δύσκολη περίοδο σαν κι αυτή, η ανάγκη για ικανά ταλέντα και θέληση για κάτι καλύτερο, είναι μεγαλύτερη από ποτέ -το μέλλον χρειάζεται ανθρώπους που θα αναζητούν συνεχώς την προσωπική τους εξέλιξη και συνεπώς την εξέλιξη της κοινωνίας μας ως σύνολο. Έχοντας τα σωστά θεμέλια, μπορούν να το πετύχουν.

Βρες εδώ όλες τις σχετικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και την υποβολή των αιτήσεων.