Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην χρησιμοποιούμε συμβατική πιστωτική κάρτα για αγορές στο internet ή σε καταστήματα. Οι αγορές online αυξάνουν τις πιθανότητες κάποιος να κάνει κακόβουλη χρήση του αριθμού της πιστωτικής σας κάρτας ή των προσωπικών σας στοιχείων. Και η μορφή buy-now-πληρωμή αργότερα των πιστωτικών καρτών, ενθαρρύνει ορισμένους καταναλωτές να ξοδεύουμε επικίνδυνα και χωρίς έλεγχο.

Παρ’ όλα αυτά, η σύνδεση της οικονομίας με την πιστωτική κάρτα είναι ισχυρή. Αν πρόκειται να αγοράσετε βιβλία, μουσικές ή να συμμετέχετε σε online παιχνίδια, κυρίως απαιτείται η εισαγωγή προσωπικών στοιχείων αριθμού πιστωτικής κάρτας. Για αυτό τον λόγο έχουν πλέον αναπτυχθεί εναλλακτικές λύσεις για συναλλαγές με περισσότερη ασφάλεια και ανωνυμία. Σήμερα, ένα παράδειγμα εναλλακτικού τρόπου συναλλαγών θα μπορούσαμε να πούμε είναι η υπηρεσία προπληρωμένης κάρτας με την οποία μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει συναλλαγές σε διάφορα online – και μη καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δεν υπάρχει μέσο πληρωμής στο διαδίκτυο που να είναι ταχύτερο, πιο εύχρηστο ή ασφαλέστερο. Τέτοιες λύσεις επιτρέπουν στους χρήστες να πληρώνουν για προϊόντα, υπηρεσίες και για συμμετοχή σε παιχνίδια χωρίς να είναι κάτοχος πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικού λογαριασμού.

Η διαδικασία μας είναι οικεία καθώς μοιάζει με αυτήν της ανανέωσης χρόνου ομιλίας στα καρτοκινητά, με απλή αγορά δελτίου με αριθμό PIN από καταστήματα σούπερ μάρκετ, πρατήρια βενζίνης είτε ακόμη και τα περίπτερα σε όλη την χώρα. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ποσού μεταξύ 25€, 50€, 75€, ή 100€ και επιλέγει ο καθένας το αντίστοιχο πόσο που θέλει να ‘’φορτώσει’’ στην κάρτα του.

Ξοδεύεις μόνο όσα έχεις στην κάρτα, δεν υπάρχει τρόπος υπερχρέωσης καθώς μπορείς ανά πάσα στιγμή να έχεις πρόσβαση στο υπόλοιπο σου μέσω του προσωπικού λογαριασμού σε σύνδεση μέσω Ίντερνετ. Επιπλέον, οι προπληρωμένες κάρτες προς αποφυγή του ρίσκου σε online συναλλαγές, βοηθούν στην περίπτωση που θα ήθελε κάποιος να κρατήσει την ανωνυμία του σε ιστοσελίδες που δεν έχει ακόμη αναπτύξει εμπιστοσύνη είτε εισέρχεται για πρώτη φορά. Επομένως, η υπηρεσία αυτή αποτελεί ιδανική λύση για χρήση στις διακοπές καθώς και για νέα άτομα χωρίς πείρα σε διαχείριση οικονομικού προϋπολογισμού.