Ως τις 10 Μαΐου παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων και όλων των εκπαιδευτικών δομών της χώρας, με Κοινή Υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται σήμερα, Παρασκευή 10/4.

Μετά τις διακοπές του Πάσχα θα αποφασιστεί εάν τελικά θα ανοίξουν ξανά φέτος τα σχολεία της χώρας ή όχι, όποτε θα πάμε κατευθείαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ΚΥΑ αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020 για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Κεραμέως: Ιδανικά ολοκλήρωση των πανελλαδικών μέχρι 15 Ιουλίου

Χθες, η Νίκη Κεραμέως εξέφρασε τη θέση ότι σταθερή επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας είναι οι πανελλαδικές να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κανονική ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως αυτό που θέλει το υπουργείο είναι «οι Πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου». Διευκρίνισε δε πως: «Όλα εξαρτώνται από την πορεία της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε και τον περιορισμό αυτής».

Ερωτηθείσα αναφορικά με τη μείωση της ύλης των Πανελλαδικών, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, η κ. Κεραμέως τόνισε πως περιορίζεται σε αυτή που έχει διδαχθεί στη φυσική τάξη.

Αναφερόμενη στα σχέδια του υπουργείου παιδείας εάν τα σχολεία τελικά ανοίξουν μετά τον Απρίλιο, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Είναι πολλά. Να επεκτείνουμε ελαφρώς το σχολικό έτος, να επιβάλλουμε μικρότερης διάρκειας διδακτέας ώρας , να πάμε στα 35′ και να γίνει το μάθημα πιο εντατικό».

Πηγή: cnn.gr