Σε στίχους του Στέλιου Μαργωμένου και μουσική του Θανάση Βασιλά, αυτές τις μέρες που μετά από 6 δεκαετίες το σχολειό της Ίμβρου ανοίγει ξανά τις πόρτες του, το OgdooMusicGroup παρουσιάζει το τραγούδι«Ίμβρο με τα εφτά χωριά» με τη μεστή και συγκινητική ερμηνεία του Παντελή Θαλασσινού.Ένα τραγούδι για την «προσφυγιά», τις «μνήμες» που μας στοιχειώνουν, αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για χρόνια που δε θα κουβαλάνε τέτοια «βαριά» και τραγικά χνάρια.

Βιρτουόζος του μπουζουκιού και πολλά υποσχόμενος συνθέτης, ο Θανάσης Βασιλάς –με διακριτικά, αλλά ξεχωριστά δείγματα γραφής στο δεύτερο «σκέλος» του- και μάστορας στιχουργός με δυνατές επιτυχίες στο ενεργητικό του ο Ίμβριος Στέλιος Μαργωμένος, που καταθέτει τη δική του αναφορά στην τυραννισμένη πατρίδα του.

Υποδειγματική, ψυχωμένη και αισθαντική -εκεί που πρέπει, όταν πρέπει- η απαράμιλλη φωνή και «καρδιά» του Παντελή Θαλασσινού. Το δικό του ιδιαίτερο χρώμα προσθέτει με την ποντιακή του λύρα ο Λάζος Ιωαννίδης, ο οποίος «μετράει» στο ενεργητικό του δισκογραφία που αποτελείται από 3CD με δικές του συνθέσεις στις οποίες είναι και ο βασικός εκτελεστής.

Λαούτο: Θανάσης Βασιλάς – Λύρα: Λάζος Ιωαννίδης – Ακουστικό μπάσο: Αντώνης Τζίκας – Κρουστά: Άγγελος Κουσάκης – Πλήκτρα: Ιωσήφ Χυδήρογλου
Ενορχήστρωση: Θανάσης Βασιλάς
Ηχογράφηση: Studio DOTWAV – Mίξη: StudioAeolia

Κυκλοφορεί από το OGDOO MUSIC GROUP σε DigitalSingle.
Σε λίγες μέρες σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ακούστε το εδώ