Από το 2012 έχουν συμμετάσχει 250 κτίρια, 1300 εθελοντές και έχουν σημειωθεί συνολικά 91.000 επισκέψεις! Ναι! Eδώ και πέντε χρόνια η Θεσσαλονίκη ανοίγει τα σπίτια της, καλώντας όποιον το επιθυμεί να περάσει το κατώφλι ενός ιδιαίτερου, από αρχιτεκτονικής απόψεως, κτίριου. Υπεύθυνοι γι᾽αυτόν το θεσμό είναι η εξαιρετική ομάδα του Open House Thessaloniki που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς για την διοργάνωση!

Lofts που θα ήθελες να μένεις, βιομηχανικοί χώροι που δεν τόλμησες ποτέ να επισκεφτείς, δημόσια κτίρια που αγνοούσες, δημαρχεία και εκκλησίες που δεν ρώτησες ποτέ για την ιστορία τους θα ανοίξουν τις πόρτες του για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο κοινό της Θεσσαλονίκης, το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου 2016!

Το Open House Thessaloniki θέλοντας να γιορτάσει, φαντασμαγορικά, τα πέμπτα του γενέθλια ετοίμασε ένα γεμάτο πρόγραμμα το οποίο θα απαρτίζεται από πλήθος παραλλήλων δράσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Η φετινή διοργάνωση, μάλιστα, θα είναι ανανεωμένη κατά 30%, ενώ τα κτίρια που θα συμμετέχουν στο διήμερο ξεναγήσεων θα ξεπεράσουν τα εκατό!

Στο φετινό ανανεωμένο πρόγραμμα του Open House θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε πολλά νέα κτίρια που συμμετέχουν για πρώτη φορά. Φέτος στο Open House σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε την δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, την λιγότερο γνωστή. Στο Κορδελιό θα βρείτε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, και λίγο πιο κάτω θα συναντήσετε το Σιδηροδρομικό μουσείο Θεσσαλονίκης.