Ο Κινηματογράφος Βακούρα συνεχίζει το αφιέρωμα του στα διαμάντια του Ελληνικού Κινηματογράφου και στους ανθρώπους που το καθόρισαν/σημάδεψαν με προβολές φιλμ παρουσία συντελεστών των ταινιών.

Στις 6 Απριλίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 21:00, έχουμε την τεράστια χαρά να προβάλλουμε σε κόπια 35mm, το αριστούργημα του Νίκου Γραμματικού «Ο Βασιλιάς». Μαζί μας θα βρίσκεται και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Βαγγέλης Μουρίκης.
Λίγα λόγια για την ταινία:
Ο Βαγγέλης Φαρμακόρης (Βαγγέλης Μουρίκης) βγαίνει από τη φυλακή μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης για μπλεξίματα με ναρκωτικά. Αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του, πηγαίνοντας να ζήσει στο παλιό και σε κακή κατάσταση σπίτι του παππού του, το οποίο βρίσκεται σε κάποιο χωριό της Αχαΐας. Ο πόλεμος νεύρων που ξεκινά καταλήγει σε κυριολεκτικό πόλεμο, όταν οι κρετίνοι συγχωριανοί του Βαγγέλη εκμεταλλεύονται υπολείμματα του παρελθόντος του που κάνουν την εμφάνισή τους και γνωρίζονται άγαρμπα με την κλειστή και αχόρταγα κακόβουλη κοινωνία του χωριού του. Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.
Σκηνοθεσία: Νίκος Γραμματικός
Σενάριο: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Γραμματικός
Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μηνάς Χατζησάββας, Γιάννης Ζουγανέλης
Παραγωγή: Ελλάδα – 2002
Διάρκεια: 2 ώρες 10 λεπτά
info
Πέμπτη 6 Απριλίου 2023
Cine Βακούρα
Εισιτήρια https://www.viva.gr/…/bradies-film-o-basilias-2002-tou…/