Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, στις 20:30, η Εταιρία Μουσικού Θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων» θα παρουσιάσει στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης το έργο «Νέα Ελλάδα – The making of», στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων.

Νέα Ελλάδα – The Making Of: Μουσικοθεατρική παράσταση ή έργο σε εξέλιξη;
Οι δημιουργοί της ομάδας «Οι όπερες των ζητιάνων» επιχειρούν κάτι άκρως αναζωογονητικό και φιλόδοξο: να διαπραγματευτούν, με τρόπο καλλιτεχνικό, μερικές από τις πιο φορτισμένες πτυχές του φαντασιακού της νεότερης Ελλάδας, όπως αυτές κρυσταλλώνονται γύρω από τις έννοιες της παρακμής, του θανάτου, της αναγέννησης και του… rebranding του Έθνους.
Κεντρική ιδέα για την καλλιτεχνική αυτή πρόταση, αποτελεί η χρήση ενός δημόσιου, εμβληματικού χώρου – το Δημαρχιακό Μέγαρο – όπου η σχέση του θεατή με το καλλιτεχνικό γεγονός θα αναπροσδιοριστεί ριζικά.
Η ιστορία της Εταιρίας Μουσικού Θεάτρου «Οι όπερες των ζητιάνων» ξεκινάει στην Αθήνα του 2002, από τον συνθέτη Χαράλαμπο Γωγιό, τον σκηνογράφο Κωνσταντίνο Ζαμάνη και την υπεύθυνη παραγωγής Γαβριέλλα Τριανταφύλλη, με σκοπό την παραγωγή παραστάσεων αντι – όπερας και μουσικού θεάτρου χαμηλού κόστους και σύγχρονης αισθητικής.

Συντελεστές:
Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός – Ρίχαρντ Βάγκνερ (Στην επέτειο των 200 χρόνων από τη γέννησή του)
Κείμενα: Μαρία Τοπάλη – Δημήτρης Δημόπουλος
Μουσική διεύθυνση, πλήκτρα, μελόντικα: Χαράλαμπος Γωγιός
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης
Παρέμβαση στο χώρο – επιμέλεια κοστουμιών: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Σχεδιασμός χαρτονομισμάτων: Δημήτρης Κανελλόπουλος – Γιώργος Γιάκος – The Comeback Studio
Δραματουργική συνεργασία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου – Παναγιώτα Κωνσταντινάκου

Παίρνουν μέρος: Λυδία Ζερβάνου (υψίφωνος, βιολοντσέλο) Ιωάννα Φόρτη (μεσόφωνος, μπαγλαμάς) Χρήστος Κεχρής (τενόρος, κιθάρα) Αλέξανδρος Ευκλείδης και Λίνα Καλπαζίδου (Κορυφαίοι)
Συμμετέχει ο «Χορός της Μεσαίας Τάξης»
Σε συνεργασία με την 4η Biennale AGORA
«Οι όπερες των ζητιάνων» – www.thebeggarsoperas.gr