Πώς έπαιζαν τα παιδιά των αρχαίων Ελλήνων μέσα στο σπίτι και πώς περνούσαν τον ελεύθερο τους χρόνο; Γνωρίζετε ότι πολλά από τα παιχνίδια που παίζετε με τους φίλους σας έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα; Αυτές και ακόμα περισσότερες απορίες θα μας λυθούν παρακάτω.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μπορεί να παραμένει κλειστό, ωστόσο φροντίζει να μας κρατάει την καλύτερη συντροφιά τις ημέρες της καραντίνας. Έτσι, λοιπόν, μέσα από μία σειρά online δραστηριοτήτων σάς προσκαλεί σε ένα δημιουργικό ταξίδι στον Πολιτισμό, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε βήμα από τον καναπέ σας.

Εκτός από video από προηγούμενες εκθέσεις και τις ψηφιακές συλλογές, μας συστήνει το online πρόγραμμα «Παίζοντας στο σπίτι», το οποίο προσκαλεί τα παιδιά να παίξουν μέσα στο σπίτι, φτιάχνοντας τα ίδια παιχνίδια που έπαιζαν οι αρχαίοι Έλληνες: Κουδουνίστρες, κούκλες, παιχνίδια με ρόδες, ζωάκια από πηλό, αστράγαλοι, μπάλες αλλά και ξύλινα αλογάκια διασκέδαζαν τα παιδιά των αρχαίων Ελλήνων τις ώρες που έμεναν στο σπίτι.

Αγαπημένα παιχνίδια ήταν και τα ομαδικά όπως το κρυφτό, η τυφλόμυγα, τα αγαλματάκια ακούνητα, το κουτσό, αλλά και οι γρίφοι και τα αινίγματα.

Παράλληλα, τα παιδιά μπορούν να ντυθούν ακόμη και να χτενιστούν ως αρχαίοι Έλληνες, φτιάχνοτας τα δικά τους ρούχα, κοσμήματα, στολίδια, κορδέλες και καπέλα, με απλά υλικά. Επισκεφτείτε το Cycladic.gr και φτιάξτε τα δικά σας παιχνίδια! Κατέβασε τα αρχεία με τη βοήθεια των γονιών σας και παίξτε με τα αδέλφια σας ή τους φίλους σας, όπως τα παιδιά στην αρχαιότητα. Οδηγός σας η καλή διάθεση και η μπόλικη φαντασία. Καλή διασκέδαση!

Μείνετε συντονισμένοι στο Cycladic.gr για νέες δράσεις online.