Αυτές τις όμορφες και ηλιόλουστες ημέρες που βιώνουμε, μαθητές γυμνασίου στην πόλη μας βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι σπουδαίο. Θα βγουν στο δρόμο με τα ποδήλατά τους όλοι μαζί, καλώντας τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να ακολουθήσουν. «Πάμε ορθοπεταλιές;«, τους φωνάζουν.

Ecomobility

Συγκεκριμένα πρόκειται για μαθητές της ομάδας «Ecomobility», του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Μιλάμε για μαθητές συνειδητοποιημένους, παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Μαθητές που επιδιώκουν την αναβάθμιση της ζωής τους με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο μέσων μετακίνησης.

Πάμε για ποδηλατάδα;

Με αφορμή τα παραπάνω, μαθητές του 6ου Γυμνασίου διοργανώνουν ποδηλατάδα, προσκαλώντας συμμαθητές και φίλους το προσεχές Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι. Σημείο εκκίνησης για τους ποδηλάτες θα είναι το Πάρκο της Μουσικής, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η μαθητική ποδηλατάδα θα καταλήξει στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με μήνυμα την προώθηση της ανάγκης για ασφαλή μετακίνηση με ποδήλατο στην πόλη.

Η δράση γίνεται με αφορμή τον μαθητικό διαγωνισμό «ecomobility», σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της Τροχαίας.

Δράσεις Things to do City Report