Το KinderDocs παρουσιάζει το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Zaradasht Ahmed Nowhere to hide (86′, Σουηδία, Νορβηγία 2016) το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ώρα 12:00 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Μια συγκλονιστική ταινία για τους πρόσφυγες και το μεταναστευτικό μέσα από τη ζωή μιας οικογένειας στο κεντρικό Ιράκ. Ένα αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ γυρισμένο κατά τη διάρκεια πέντε ετών. Ηλικίες: για όλους από 15+.

Nowhere to hide: Υπόθεση

Nowhere to Hide, Zaradasht Ahmed, Νορβηγία, Σουηδία, 86′, 2016
Ένα καθηλωτικό, ταξίδι στη ζωή του νοσηλευτή και πατέρα τεσσάρων παιδιών Νόρι Σαρίφ, κατά τη διάρκεια πέντε ετών και δραματικών αλλαγών σε μία από τις πιο επικίνδυνες και απρόσιτες περιοχές, στο «τρίγωνο του θανάτου», στο κεντρικό Ιράκ. Ύστερα από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ το 2011, και καθώς κινηματογραφεί ιστορίες συνανθρώπων του, ο Νόρι με την οικογένεια του μαζί και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Όταν, το 2014, ο ISIS προελαύνει και καταλαμβάνει την πόλη της Τζαλάουλα, ο Νόρι, στην προσπάθειά του να σώσει την οικογένειά του, αναγκάζεται να στρέψει την κάμερα στον εαυτό του.

Βραβεία (επιλογή)
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Βραβείο Κοινού 2017,
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Άμστερνταμ IDFA, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους 2016

 

Προβολές
Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ώρα 12:00
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκη

ΘΕΜΑΤΙΚΗ: #μετανάστευση #ενημέρωση #εμπόλεμες_ζώνες #σύγχρονη_ιστορία #μέση_ανατολή #οικογενειακοί_δεσμοί

ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Μετά την προβολή στη Θεσσαλονίκη θα ακολουθήσει συζήτηση. Καλεσμένοι ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Δίκαιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η Ελένη Χοντολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφικής στο ΑΠΘ, πρόεδρος της Α’ κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες για τις προβολές:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι προβολές του KinderDocs στην Θεσσαλονίκη γίνονται Παρασκευή* ώρα 10:00 (για σχολεία) και Σάββατο ώρα 12:00  (για όλους), στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Τηλ.: 2310 240002.

Για να φέρετε το σχολείο σας ή να κάνετε ομαδική κράτηση στο KinderDocs (Παρασκευή) παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Τ: 2310240002 (Πέμπτη–Σάββατο 9.00-17.00, Κυριακή 11.00-15.00)

Για να διοργανώσουμε το δικό σας KinderDocs σε άλλη πόλη της Ελλάδος επικοινωνήστε μαζί μας: [email protected]

Είσοδος: 3€ (παιδιά), 6€ (ενήλικες)


Διάβασε το αφιέρωμα του biscotto.gr για το KinderDocks


 

 

Cine News