Η «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ» η ταινία μου έγραψε και σκηνοθέτησε ο Ρένος Χαραλαμπίδης, δεν σταματά να χτυπά, πιάνοντας κουβέντα για τρίτη δεκαετία με το κινηματογραφόφιλο κοινό, με την προβολή σε αυθεντική κόπια φιλμ 35 mm στο ΣΙΝΕ ΒΑΚΟΥΡΑ της Θεσσαλονίκης.Θα προλογίσει ο σκηνοθέτης και ο συνθέτης του σάουντρακ Ηρακλής Βαβάτσικας θα παίξει θέματα με το ακορντεόν του.

Οι ταινίες του Ρένου πάντα δυσκολεύονταν να βρουν τον εαυτό τους. Και πιο πολύ δυσκολεύτηκε η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ. Είναι μια ρομαντική αστυνομική κωμωδία που δεν μπορεί να καταταχτεί σε κάποιο συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος. Κινείται μεταξύ του αστυνομικού φιλμ νουάρ, της γλυκόπικρης κωμωδίας, του ποιητικού σινεμά και της ανάλαφρης νοσταλγίας του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Το σενάριο είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πέτρου Τατσόπουλου.

Με την προβολή σε φιλμ 35 mm στο ΣΙΝΕ ΒΑΚΟΥΡΑ, η ταινία επιστρέφει στην αυθεντική της μορφή , και αποκαλύπτει το αισθητικό μανιφέστο του Ρένου, τον συνδυασμό της οπτικής του ζωγράφου Edward Hopper – υψηλό κοντράστ, ζυγισμένο καδράρισμα σε εξωτερικούς χώρους – με «ψυχοραγούντα» χρώματα μαζί με κάδρα και σκηνικά των εσωτερικών χώρων σε «ντοκυμαντερίστικη» ακαταστασία, βασισμένα στην αισθητική των εγκαταστάσεων του εικαστικού Joseph Beuys.

 

info
Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στις 21:30
Cine Βακούρα
Ι. Μιχαήλη 10, Καμάρα
Εισιτήρια: viva.gr

 

Cine News