Η θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά αποτελεί μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα παγκοσμίως και η iSea στο πλαίσιο του προγράμματος #zeroplastic θέλει να στρέψει την προσοχή του κοινού στο ζήτημα. Το γκράφιτι από τη Θεανώ Γιαννέζη δημιουργήθηκε επί της οδού Μιχαήλ Καλού στο κτήριο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη με στόχο να προβληματίσει τους περαστικούς για τα πλαστικά απορρίμματα που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας και κατά συνέπεια τις θάλασσές μας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η iSea ένωσε τις δυνάμεις της με τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος και την Kraft Paints καλώντας το κοινό να μειώσει τα απορρίμματά του, μέσα από μια εικαστική παρέμβαση.

Διανύοντας λοιπόν τη Μιχαήλ Καλού θα βρείτε εδώ το δικό μας περιβαλλοντικό μήνυμα που στοχεύει να προωθήσει την αναθεώρηση των καταναλωτικών συνηθειών του κοινού και την ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση του ζητήματος της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά.

Το πρόγραμμα #zeroplastic υλοποιείται από την iSea σε συνεργασία με την Aquademia, και την υποστήριξη του BeMed και της Ocean Care με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες.

Φέτος για την ευαισθητοποίησή του επιλέχθηκε η τέχνη ως κύριο μέσο επικοινωνίας και προβληματισμού για την ανάληψη δράσης σχετικά με το ζήτημα. Άλλες δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν την οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές και νέους, καθώς και την ενεργό εμπλοκή καταδυτικών κέντρων στη Ελλάδα και την Κύπρο για την ενημέρωση των επισκεπτών τους σχετικά με το ζήτημα, τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους και την άμεση αφαίρεση απορριμμάτων από το θαλάσσιο περιβάλλον με δράσεις υποβρύχιων καθαρισμών.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Βρείτε το υλικό που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εδώ.