Το Εργαστήρι «Φτιάχνω Κήπο με τα χεράκια μου» (www.ftiaxnokipo.gr) ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή τα σεμινάρια κηπουρικής». Το εργαστήρι ίδρυσαν ο Ανδροκλής Γιάτσογλου (διοργανώνει εκθέσεις, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις, με θέματα που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη και τα παραδοσιακά προϊόντα) και η Αιμιλία Ροδοπούλου (MSc Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, δραστηριοποιείται στο χώρο της κηποτεχνίας και αναλαμβάνει φυτεύσεις και συντήρηση σε κήπους και μπαλκόνια).
Στην ενότητα «Φτιάχνω κήπο στο μπαλκόνι μου» μπορείτε να μάθετε να οργανώνετε σωστά και μελετημένα όλες τις εργασίες που θα χρειαστούν για τη δημιουργία ενός όμορφου, πολύχρωμου και τακτοποιημένου μπαλκονιού, να επιλέξετε υλικά και γλάστρες, να διαλέξετε σωστά τα φυτά μας με βάση τις ανάγκες μας, το χρόνο μας, το χώρο μας και τις απαιτήσεις των ίδιων των φυτών, να φυτεύσετε, να μεταφυτεύσετε, να πολλαπλασιάσετε, να συντηρήσετε και να προστατεύσετε τα λουλούδια σας, έτσι ώστε να έχετε πάντα ένα καταπράσινο μπαλκόνι.
Στην ενότητα “Φτιάχνω λαχανόκηπο στο μπαλκόνι μου” μαθαίνετεε την οργάνωση ενός λαχανόκηπου στο μπαλκόνι σας και τα σωστά δοχεία φύτευσης, τι και πότε μπορείτε να φυτέψετε, να μεταφυτέψετε και να συγκομίσετε, πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπορείο, πως θα ανακυκλώσετε τα υλικά σας πως θα λιπάνετε οικολογικά τα φυτά σας και πως θα τα προστατέψετε από ασθένειες και παράσιτα, έτσι ώστε να έχετε πάντα δική σας συγκομιδή ζαρζαβατικών, βοτάνων και αρωματικών φυτών.
Η κάθε ενότητα ολοκληρώνεται σε 4 δίωρα τα οποία γίνονται μία φορά τη βδομάδα. Έτσι, μετά από ένα μήνα μόνο, οι επίδοξοι κηπουροί μπορούν πλέον να διαλέξουν σωστά τι φυτά (καλλωπιστικά, λαχανικά, αρωματικά) θα φυτέψουν στο μπαλκόνι ή στον κήπο τους, να γνωρίζουν πώς πρέπει να τα φροντίσουν και να τα προστατέψουν από ασθένειες, ώστε να απολαμβάνουν το λουλουδιασμένο μπαλκόνι τους ή να παίρνουν σοδειά λαχανικών και αρωματικών που φρόντισαν με τα χεράκια τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τις δύο ενότητες, καθώς δεν συμπίπτουν οι ώρες διεξαγωγής τους.
Η συμμετοχή για την κάθε θεματική ενότητα είναι 50 ευρώ, και περιλαμβάνει παρακολούθηση 4 δίωρων μαθημάτων με θεωρητικό και πρακτικό μέρος (ένα δίωρο τη βδομάδα, δηλαδή συνολική διάρκεια ενός μήνα), όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν (γλάστρες, χώμα, φυτά) τα οποία παίρνει ο κάθε μαθητής μαζί του και τέλος σημειώσεις πάνω σε όσα αναφέρθηκαν στα μαθήματα.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε έναν φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Π.Π. Γερμανού 44, 1ος όροφος) και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2310271950, 6936049079 και 6943834921, ή να στείλετε e-mail στο [email protected].